Glasvezelnetwerk Almelo eerste aansluiting

Het openingswoord wordt verzorgd door Piet Grootenboer (directeur Cogas Kabel Infra). Daarna is het de beurt aan Harold Bonte (aannemer Siers) en de introductie van Caiway door Paul van Doorne (Caiway). Vervolgens sluit de wethouder de eerste bewoner ‘symbolisch’ aan op het glasvezelnetwerk door middel van het verbinden van twee kabels waarna er internet verschijnt op de computer van de bewoner. Hierbij krijgt de wethouder ook de gelegenheid om een kort woordje te doen. Daarna snijden we de taart aan en drinken nog een kopje koffie.

Diensten beschikbaar op glasvezelnetwerk in Almelo

Wethouder Timmer sluit eerste abonnee aan op glasvezelnetwerk

Op 24 juli is de eerste woning in Almelo officieel aangesloten op het glasvezelnetwerk van Cogas. Wethouder Anja Timmer heeft de stekker in het glasvezelmodem gestoken en daarmee de familie Pouwel als eerste aangesloten op het hypermoderne netwerk. In totaal sluit Cogas Kabel Infra B.V.

In Almelo 33.500 huishoudens aan op het glasvezelnetwerk.

Glasvezel biedt toegang tot de wereld van morgen. Cogas ziet het dan ook als een belangrijke verantwoordelijkheid om dit ‘netwerk van de toekomst’ voor iedereen toegankelijk te maken. “Mensen gebruiken steeds meer data, waardoor de roep om een goede verbinding sterker wordt. Er komen steeds meer digitale producten en diensten, en klanten willen hier continu over beschikken”, vertelt Piet Grootenboer, directeur Cogas Kabel.“We spelen in op deze ontwikkeling. In het najaar van 2013 zijn we gestart met de uitrol in Almelo en aan het einde van dit jaar zijn alle 33.500 huishoudens aangesloten op het hypermoderne netwerk”.

De familie Pouwel heeft de primeur om als eerste in Almelo te beschikking over glasvezel. Met de aansluiting van het glasvezelmodem in de meterkast kon de familie Pouwel direct gebruikmaken van de diensten van Caiway. “We zijn erg blij met onze glasvezelaansluiting, die we als eerste inwoner van Almelo kregen. We kunnen nu snel internetten, downloaden en we hebben scherp beeld op onze televisie”, aldus de heer Pouwel.

Ook wethouder Timmer  is blij met deze ontwikkeling: “ik ben er trots op dat we vandaag weer een stap zetten op de weg om alle inwoners van Almelo aan te sluiten op glasvezel. Het biedt een oneindige capaciteit en geeft een impuls aan economische, maatschappelijke en sociale ontwikkelingen binnen de gemeente”.

Uitrol diensten in Almelo

De uitrol van diensten in Almelo loopt gefaseerd. Vanaf 1 augustus start Caiway officieel met het aanbieden van diensten op  het glasvezelnetwerk van Cogas in Almelo. De eerste 6600 bewoners met een glasaansluiting kunnen dan een Alles-in-1 Glas pakket bij Caiway bestellen.  De rest van Almelo wordt later dit jaar en begin volgend jaar opgeleverd.

Over Cogas

Al meer dan 45 jaar is Cogas actief als onafhankelijk netbeheerder in Oost-Nederland. Op onze infrastructuren voor gas en elektriciteit zijn ruim 135.000 huishoudens aangesloten. Met ons glasvezelnetwerk bieden we 80.000 consumenten en bedrijven toegang tot radio, tv, internet en telecommunicatie. De komende jaren zal ons speelveld ingrijpend veranderen. Netwerken worden zwaarder belast, gebruikers gaan zelf energie opwekken en traditionele energiebronnen worden schaarser. In die nieuwe wereld wil Cogas een passende  rol spelen. Door een verbinder te zijn die met andere partijen werkt aan een duurzaam Twente waar mensen steeds comfortabeler kunnen wonen, werken en leven. Om zo goed mogelijk invulling te geven aan die rol, leggen we ons toe op drie specialismen: Aansluitingen, Energiemanagement en Duurzame energieoplossingen.

Over Caiway

Caiway levert in Twente het TV Standaard abonnement via de kabel. Daarnaast levert Caiway Alles-in-1 Glas pakketten via het glasvezelnetwerk. Op dit moment kunnen al zo’n 25.000 bewoners uit Oldenzaal, Tubbergen, Westerhaar, Goor, Diepenheim en Markelo/Stokkum gebruikmaken van de diensten via glasvezel. Vanaf 1 augustus kunnen de eerste 6600 bewoners uit Almelo overstappen naar een Alles-in-1 Glas pakket. Vanaf eind 2014 kunnen al zo’n 65.000 huishoudens in Twente kiezen voor de glasvezeldiensten van Caiway.

 

aansluiting glasvezel (1)

aansluiting glasvezel (2)

aansluiting glasvezel (3)

aansluiting glasvezel (4)

aansluiting glasvezel (5)

aansluiting glasvezel (6)

aansluiting glasvezel (7)

De familie Pouwel

aansluiting glasvezel (8)

aansluiting glasvezel (9)

Wethouder Anja Timmer ging zelfs voor de glasvezelkabel op de knieën

aansluiting glasvezel (10)

aansluiting glasvezel (11)

En daar is de aansluiting

aansluiting glasvezel (12)

aansluiting glasvezel (13)

Is dat de Tweeling zus van Anja

aansluiting glasvezel (14)

aansluiting glasvezel (15)

aansluiting glasvezel (16)