Eschrit van de Koets’n Keerls

De talrijke aanspanningen van leden van de Twentse rijtuig- en arresleevereniging de Koets’n Keerls maken wederom hun opwachting. Dit jaar 2014 doen zij dat voor de twintigste keer en opnieuw is de rit onderdeel van de Tubbergse Paardendagen.

Veel is er te zien van vervoermiddelen die door de adel en de landman gebruikt werden, zoals speciale rijtuigen om mee op bezoek te gaan, ter kerke te rijden, om mee te gaan trouwen, ter markt te gaan of ten doop. De uitvoering was vaak afhankelijk van de welstand van de eigenaar en hing ten nauwste samen met wat de streek aan voertuigen bood. Toen de families op buitenplaatsen of in de steden een deel van hun rijtuigen afschaften en er een, toen nog, zeldzame automobiel voor in de plaats kwam, werd algemeen aangenomen dat het tijdperk van het rijtuig voorgoed verdwenen was; het tegendeel blijkt inmiddels waar. In november 1969 werden de Koets’n Keerls opgericht en in de jaren zeventig kwamen er in Nederland heel wat rijtuigverenigingen bij. De Koets’n Keerls groeide uit tot één van de grootste verenigingen van Nederland.

koetsen keerls (1)

koetsen keerls (2)

koetsen keerls (3)

koetsen keerls (4)

koetsen keerls (5)

koetsen keerls (6)

koetsen keerls (7)

koetsen keerls (8)

koetsen keerls (9)

koetsen keerls (10)

koetsen keerls (11)

koetsen keerls (12)

koetsen keerls (13)

koetsen keerls (14)

koetsen keerls (16)

koetsen keerls (17)

koetsen keerls (18)

koetsen keerls (19)

koetsen keerls (20)

koetsen keerls (21)

koetsen keerls (22)

koetsen keerls (23)

koetsen keerls (24)

koetsen keerls (15)

Middag Pauze

koetsen keerls (25)

koetsen keerls (26)

koetsen keerls (27)

koetsen keerls (28)

koetsen keerls (29)

koetsen keerls (30)

koetsen keerls (31)

koetsen keerls (32)

koetsen keerls (33)

koetsen keerls (35)

koetsen keerls (36)

koetsen keerls (37)

koetsen keerls (38)

koetsen keerls (39)