Rolstoelvierdaagse Delden

Vrijdag was er vanaf 9 uur gestart. Alle sporters nemen op de slotdag, vrijdag 26 juli, deel aan het défilé door het centrum van Stad Delden. Hiervoor vertrekken de deelnemers s middags om 15.15 uur bij Café Restaurant ’t Hoogspel, Bornsestraat 1 te Ambt Delden. Deze locatie en de intocht leveren geweldige sfeerbeelden met vele honderden toeschouwers die de sporters binnenhalen. Hierna worden de felbegeerde medailles uitgedeeld aan de “Helden van Delden” bij Sporthal de Reiger.

De Stichting de Wibo’s verzorgt het randprogramma (klik hier) in de sporthal voor de deelnemers, vrijwilligers en geïnteresseerden. Hoogtepunten zijn de barbecue op de donderdag en de afterparty op de vrijdag. Alle avonden is er vrij entree voor belangstellenden.

n 1986 vond de eerste Vierdaagse voor rolstoelgebruikers plaats. Deze sporters mochten namelijk toen ineens niet meer deelnemen aan de Vierdaagse van Nijmegen. Sinds 2009 laat de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse sporters in een rolstoel weer toe, maar de gehandicapte sporter loopt er niet warm voor. In Delden zijn alle voorzieningen aanwezig voor de gehandicapte sporter. Het parcours is uitgezet over verharde wegen en niet onbelangrijk: “Je zit niet de hele dag tegen het achterwerk van je medesporter aan te kijken”. De Twentse Rolstoel4Daagse is landelijk niet meer weg te denken en krijgt internationaal ook steeds meer bekendheid.

In Delden wordt de deelnemer een fantastische week beloofd: een veilig parcours over 15, 30, 50 of 70 km met elke dag zo’n 80 verkeersregelaars op de route. Bezemwagens zien erop toe dat alle deelnemers de finishlijn halen. Materiaalwagens helpen bij pech onderweg. Overige vrijwilligers zorgen voor o.a. huisvesting, massage, catering en amusement. Hieronder vindt u welke plaatsen de deelnemers wanneer aandoen. The Tourist Office Delden heeft ook de beschikking over de routes en de rustposten waar de rollers pauzeren.

rolstoel vierdaagse delden (1)

rolstoel vierdaagse delden (2)

rolstoel vierdaagse delden (3)

rolstoel vierdaagse delden (4)

rolstoel vierdaagse delden (5)

rolstoel vierdaagse delden (6)

rolstoel vierdaagse delden (7)

Zelfs moeder nam haar kind mee

rolstoel vierdaagse delden (8)

Alle deelnemers kregen een Zonnebloem van de Zonnebloem

rolstoel vierdaagse delden (9)

rolstoel vierdaagse delden (10)

rolstoel vierdaagse delden (11)

rolstoel vierdaagse delden (12)

rolstoel vierdaagse delden (13)

rolstoel vierdaagse delden (14)

rolstoel vierdaagse delden (15)

rolstoel vierdaagse delden (16)

rolstoel vierdaagse delden (17)

rolstoel vierdaagse delden (18)

rolstoel vierdaagse delden (19)

rolstoel vierdaagse delden (20)

m_COEN0436

rolstoel vierdaagse delden (21)

rolstoel vierdaagse delden (22)

rolstoel vierdaagse delden (23)

rolstoel vierdaagse delden (24)

rolstoel vierdaagse delden (25)

rolstoel vierdaagse delden (26)

rolstoel vierdaagse delden (27)

rolstoel vierdaagse delden (28)

rolstoel vierdaagse delden (29)

rolstoel vierdaagse delden (30)

rolstoel vierdaagse delden (31)

rolstoel vierdaagse delden (32)