Start laatste fase laad- en loskade op XL Businesspark Twente

m_Containerkraan

Combi Terminal Twente (CTT) start deze week met de laatste fase in de aanleg van de grootste binnenhaven van Nederland op XL Businesspark Twente. Gisteren werden de onderdelen van een immense, 30 meter hoge, containerkraan vervoerd naar het bedrijventerrein.  Vandaag start CTT met de opbouw. In het najaar van 2014 is de grote laad- en loskade met op- en overslagcontainerterminal klaar voor gebruik.

Logistiek voordeel
Het maritieme bedrijf uit Hengelo zet hiermee een volgende groeistap. Naast de vestiging in Hengelo breidt CTT uit met een containerterminal en kantoorpand op XL Businesspark Twente. Directeur Gerco Linthorst: “Met deze nieuwe vestigingsplaats kiezen we voor logistiek voordeel. We zitten letterlijk naast de deur voor bedrijven als Vivochem, Timberland en straks Eurol. Dichtbij onze klanten dus, waardoor we meer snelheid en flexibiliteit kunnen bieden.. Daarnaast kunnen we het containervervoer over de weg terugdringen. Grote voordelen!”

Bouwen aan de toekomst
Met de containerkraan wordt de laatste hand gelegd aan de laad- en loskade dat zich over een lengte van 350 meter uitstrekt. Linthorst: “In oktober zullen de werkzaamheden gereed zijn. Binnenkort zullen we ook beginnen met de bouw van ons kantoorpand. De opening staat gepland voor begin 2015. Ik kijk ernaar uit om vanuit Almelo aan de slag te gaan.”

Transport over water
De directie van XL Businesspark Twente is blij met de komst van CTT: “De ligging aan het Twentekanaal blijkt een belangrijke vestigingsfactor en bedrijven bevestigen dat ook. De aanwezigheid van CTT kan voor grote (internationale) bedrijven een extra stimulans zijn vanwege de vlotte en professionele overslag van containers.”

Twente logistieke topregio
Twente heeft alles in zich om een logistieke topregio te worden. “Met de realisatie van de laad- en loskade en de containerterminal van CTT brengen we de regio weer een stapje dichterbij de top 3 van Nederlandse vervoerregio´s.”