Bijeenkomst Centrum Almelo Aktief met Almelo Promotie en Koninklijke Horeca met de nieuwe raad.

deel 1: Almelo Promotie :

De bijeenkomst start bij Almelo Promotie, waar de nieuwe raad en het nieuwe college wordt bijgepraat door Evy Groessen, directrice van Almelo Promotie. Zij geeft het belang aan van samenwerking, zowel binnen Twente als met de Almelose partners.

deel 2: Bezoek bij Kamp lederwaren:
Dhr. Kamp geeft het belang aan van de combinatie van een winkel gecombineerd met een webwinkel. Hij wijst op de noodzaak voortgang te maken te investeren in de Almelose binnenstad en op gratis parkeren om meer bezoekers te trekken naar de binnenstad van Almelo.
Bij het bezoek aan Kamp lederwaren geeft Martijn Rijssemus hetzelfde signaal af. Martijn Rijssemus kondigd hierbij ook zijn vertrek aan. Hij heeft zich jarenlang belangeloos en vol overgave ingezet voor de belangen van de

Almelose binnenstad en moet prioriteiten stellen. Hij is tot de conclusie gekomen dat zijn voorzitterschap van Centrum Almelo Actief niet meer te combineren is met zijn andere activiteiten en kondigt zijn opvolger aan: Gerrit van Woudenbergh.
Gerrit van Woudenberg heeft zijn sporen verdiend; oud ondernemer in de Almelose binnenstad, oud voorzitter van de Nederlandse slagersvereniging, oud voorzitter van MKB Almelo en ex-wethouder met de portefeuille binnenstad.
Hij geeft  de raad ook aan dat de noodzaak er is prioriteiten te stellen en zich hard te maken voor de Almelose binnenstad.

deel 3: bezoek bij Shamrock. (hier was je niet meer bij)
De raad en het college worden vervolgens ontvangen bij de Shamrock, waar Koninklijke Horeca Nederland weergeeft hoe belangrijk de horeca voor Almelo is; 144 bedrijven zijn werkzaam in deze sector en hebben gezamenlijk 1.440 mensen in dienst. Zij vragen  de raad om mee te werken aan een eenduidig en helder beleid m.b.t alcoholverstrekking voor jongeren onder 18 jaar en begrip voor handhaving hierop, meer traffic in de binnenstad door o.a. gefaseerd maar snel te investeren in de binnenstad, een helderder en reeeler terrassenbeleid en een beter parkeerbeleid.

excurssie (1)

excurssie (2)

excurssie (3)

excurssie (4)

excurssie (5)

excurssie (6)

Op weg naar Kamp Lederwaren

excurssie (7)

excurssie (8)

excurssie (9)

excurssie (14)

excurssie (15)

excurssie (16)

excurssie (17)

excurssie (19)

Martijn Rijssemus stopt als voorzitter Centrum Almelo Aktief

En kondigt zijn opvolger aan  Gerrit van Woudenbergh

excurssie (22)

excurssie (20)

excurssie (21)

excurssie (23)

excurssie (24)