Heracles Almelo Scoort Voor Iedereen: OldStars.

Heracles Almelo is een van de zeven eredivisieploegen die meedoet aan het nieuwe maatschappelijke project Oldstars. RKC uit Waalwijk, uitkomende in de Jupiler divisie completeert de acht deelnemende ploegen.

Vanmorgen ging het project van start in het clubgebouw van Oranje Nassau met de initiatiefnemers, voorzitter Jan Smit en oud doelman Arend Steunenberg. In zijn openingstoespraak memoreerde Smit aan het feit dat hij eigenlijk ook tot de doelgroep behoorde en zegde toe regelmatig zijn gezicht te laten zien maar lang niet alle afleveringen aanwezig te kunnen zijn.

Met ruim twintig 60-plussers gaat dit project in Almelo van start dat twintig weken op woensdagmorgen zal worden afgewerkt in het Polmanstadion. Na die twintig weken, waarin tussenrondes worden gespeeld, gaan de acht deelnemende ploegen strijden om het kampioenschap van Nederland.

Tijdens de eerste bijeenkomst die onder leiding stond van trainer Jeroen Burghorst van WSV en begeleid werd door oud Heracles aanvaller Gert-Jan Tamerus, werden eerst enkele fitheidstesten afgenomen. De deelnemers werden gewogen en gemeten en het vetpercentage werd van een ieder vastgesteld. Daarna begaven de deelnemers uit Almelo, Wierden, Vriezenveen, Ommen,  Nijverdal en zelfs Nordhorn zich naar het veld voor Walking Voetbal, een variant op het reguliere voetbal dat afkomstig is uit Engeland. Bij dit speltype mag alleen gewandeld worden en dus niet gerend.

Dit is gedaan om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te geven aan te sluiten.

Beide ploegen hebben zeven spelers en er zijn geen keepers. Er mogen geen slidings gemaakt worden en lichamelijk contact is verboden. Op deze manier wordt er veel van het positiespel gevraagd en is het dus een perfecte variant voor mensen die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op latere leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier, samen zijn en het bewegen staan in dit project voorop.

Tekst   Hendry Bosch

 OLDSTARS (3)

OLDSTARS (2)

De Trainers

OLDSTARS (1)

De Trainingspakken hangen al klaar

OLDSTARS (4)

Even een toespraak door Jan Smit

OLDSTARS (5)

OLDSTARS (6)

Even een klein gezondheid testje

OLDSTARS (7)

OLDSTARS (8)

OLDSTARS (9)

OLDSTARS (10)

OLDSTARS (11)

Zelfs Jacques Herb deed mee

OLDSTARS (12)

TV Oost  Voor lijf verslag

OLDSTARS (13)

OLDSTARS (14)

OLDSTARS (14)

OLDSTARS (15)

Dan komen de Helden naar het veld

OLDSTARS (16)

OLDSTARS (17)

OLDSTARS (18)

OLDSTARS (19)

OLDSTARS (20)

Even meten misschien gekrompen  misschien verkeerd badschuim gebruikt

OLDSTARS (21)

OLDSTARS (22)

OLDSTARS (23)

OLDSTARS (24)

OLDSTARS (25)

Even een Groepsfoto

OLDSTARS (27)

Even wandelen om de spieren los te krijgen

OLDSTARS (28)

OLDSTARS (29)

OLDSTARS (30)

OLDSTARS (31)

OLDSTARS (32)

dan dribbelen met de bal

OLDSTARS (33)

OLDSTARS (34)

OLDSTARS (35)

zo en nu even een balletje trappen

OLDSTARS (36)

OLDSTARS (37)

OLDSTARS (38)

OLDSTARS (39)

OLDSTARS (40)

Misschien nog even optreden

OLDSTARS (41)

OLDSTARS (42)

OLDSTARS (26)

Het was zeer gezellig tot ziens