10.000 euro voor Almelo’s Jeugdfonds

Het Stichting Jeugdfonds heeft woensdagmiddag, voorafgaand aan de bijeenkomst van het Armoedepact Almelo, een cheque van 10.000 euro in ontvangst kunnen nemen. De gift is afkomstig van Menzis Zorgverzekeraar en de Gemeente Almelo. Zij vinden het belangrijk dat het Jeugdfonds nog meer kinderen kan helpen om lid te worden van een sportvereniging, want bewegen is goed voor de gezondheid. Het fonds is succesvol, maar daardoor kwam de bodem van de geldkist in zicht. Met deze extra bijdrage denkt het Jeugdfonds dit jaar zo’n 600 tot 700 kinderen te helpen, maar de doelgroep is veel groter: 3.500.

Ruim 30 ideeën voor armoedebestrijding

Zo’n 17 partners van het Armoedepact Almelo hebben samen ruim 30 ideeën ingediend om de armoede in Almelo te bestrijden. Zij waren hiertoe uitgedaagd door SP-wethouder Javier Cornelissen van Sociale Zaken.

Almelo heeft van de rijksoverheid extra geld gekregen en de wethouder vindt het belangrijk dat “mensen uit de praktijk” met hem meedenken bij de besteding hiervan. In totaal ging het deze keer om 75.000 euro. In de Burgerzaal konden de indieners hun idee promoten. Welke projecten kunnen rekenen op een bijdrage is nog niet bekend.

armoede (1)

Zal het een lange zit zijn je weet maar nooit

armoede (2)

armoede (3)

armoede (4)

armoede (5)

armoede (6)

armoede (7)

armoede (8)

armoede (9)

armoede (10)

Op de zeepkist

armoede (11)

armoede (12)

armoede (13)

armoede (14)