Aanpak armoede, geen taak van de gemeente alleen

Het eerste PvdA-debat tijdens deze raadsperiode leverde in het bibliotheek-leescafé De Meridiaan een informele discussie op tussen wethouder Anja Timmer, PvdA-raadslid Lieneke Bolhuis en het publiek. Het thema armoede staat hoog op de politieke agenda. Hoewel wethouder Timmer van mening is dat de gemeente bepaalde taken wellicht beter kan uitvoeren dan de landelijke overheid, zit zij tegelijkertijd met het probleem dat ze in verhouding minder geld krijgt dan menig andere gemeente. De sociale opbouw van Almelo zit wat dat betreft niet mee. Ze vroeg de aanwezigen om mee te denken met de gemeente. Ze wil samen met de inwoners hard werken om de situatie van en in Almelo te verbeteren. Als organisaties in de wijken samenwerken, dan biedt dat kansen. Want het maakt niet uit hoe groot de gemeente is, het gaat om de buurt of wijk waar je woont. Wat dat betreft zullen de sociale wijkteams die 1 januari 2015 van start gaan geen eenheidsworst zijn. Per wijk kan de samenstelling verschillen, want elke wijk heeft andere wensen en behoeften.

pvda (2)

pvda (10)

pvda (9)

pvda (7)

pvda (6)

pvda (5)

pvda (4)

pvda (3)

pvda (11)