De Cottwich Almelo Regatta op het Twentekanaal in Almelo

Zondag  starte de Cottwich Almelo Regatta op het Twentekanaal in Almelo. Een landelijke afstandsroeiwedstrijd over 5 kilometer. Bijna tweehonderd deelnemers doen aan deze wedstrijd mee. De starttijden zijn 12.30 en 14.30 uur. Start- en eindpunt: Twentse Roeivereniging Amycus, Badweg 22 in Almelo.

Na  de Word Rowing Championship  in Amsterdam afgelopen augustus is het volgende grote evenement de Cottwich Regatta in Almelo. Een mooie voortzetting van het seizoen van de roeisport, een sport die steeds meer aan populariteit wint.

De Cottwich Almelo Regatta is een lange afstandsroeiwedstrijd over 5 kilometer op het Twentekanaal zijtak Almelo. Dit is de eerste (nationale) roeiwedstrijd na de vakantie. De wedstrijd is voor junioren en senioren met verschillende boottypen. Bijna 200 roeiers uit alle delen van het land hebben zich opgegeven voor deze wedstrijd, die inmiddels voor de 19e keer wordt georganiseerd. De regatta is een achtervolgingsrace: om de 15 seconden start een boot. De winnaar is degene die de snelste tijd maakt over 5 kilometer. De gemiddelde snelheid ligt hoog, zo’n 13 kilometer per uur. Voor toeschouwers is het een waar spektakel en ook zeer goed vanaf de kant met de fiets te volgen.

De Cottwich Almelo Regatta is een geliefd evenement onder de deelnemers. De gladde rechte baan is door zijn beschutting voor de wind perfect roeiwater om mooie tijden te behalen.

Almelo heeft haar eigen roeitoppers, waar zij trots op is. En dat zijn onder anderen Martine en Marike Veldhuis. In 2012 Nederlands kampioen M16 2x en dit jaar behaalden zij de bronzen medaille bij de Coupe de la Jeunesse in de 4x. De Coupe de la Jeunesse is een internationale roeiwedstrijd waaraan twaalf landen meedoen. Martine en Marike nemen deel aan de regatta, maar zijn ook aanwezig om meer te vertellen over hoe het is om te roeien op hoog niveau. Verder is dit ook dé kans om met de Veldhuis roeikampioenen op de foto te gaan.

cottiwich in almelo (11)

cottiwich in almelo (1)

cottiwich in almelo (2)

cottiwich in almelo (3)

cottiwich in almelo (4)

cottiwich in almelo (5)

cottiwich in almelo (6)P

Plotseling kwamen er vrachtschepen met spoed werden die stil gelegd

cottiwich in almelo (7)

cottiwich in almelo (8)

cottiwich in almelo (9)

cottiwich in almelo (10)

cottiwich in almelo (12)

cottiwich in almelo (13)

cottiwich in almelo (14)

cottiwich in almelo (15)

cottiwich in almelo (16)

cottiwich in almelo (17)

cottiwich in almelo (18)

cottiwich in almelo (19)

cottiwich in almelo (20)