De handen uit de mouwen bij mensen via Present Almelo in het kader van Almelo Doet

m_6

Zij knapten een tuin op voor een gezin die door allerlei problemen dit zelf niet meer kunnen.

ALMELO – Vijf verschillende groepen personeel van Gemeente Almelo staken vanmiddag via Present Almelo in het kader van Almelo Doet 2014 op vijf verschillende plekken de handen uit de mouwen bij mensen ‘achter de voordeur’.

Deze projecten vinden bij mensen thuis plaats en dat is ook meteen onderscheidend t.o.v. de andere projecten die middag. Stichting Present Almelo heeft een brugfunctie tussen groepen vrijwilligers die een dag(deel) hulp willen bieden én kwetsbare mensen, die deze hulp goed kunnen gebruiken. Dit gaat via bestaande hulpverlening. Het ontbreekt deze burgers aan netwerk, financiele middelen of hebben een lichamelijke/verstandelijke beperking om de klussen zelf te klaren. In sommige situaties heb je gewoon extra handen nodig.

De Gemeente Almelo heeft in 2013 ook projecten achter de voordeur gedaan via Present en kreeg bij de evaluatie onder het personeel veel positieve reacties op de projecten via Present Almelo. “Je maakt echt verschil bij iemand thuis en in iemands schrijnende thuissituatie” of “je ontmoet burgers vanuit een ander perspectief en dat is ook verrijkend voor jezelf en het werk wat we doen”, aldus een paar reacties.

De werkzaamheden van de groepen via Present varieren dit jaar tot het ontruimen van een zolder en tuin tot het opknappen van een tuin, behangen en sauzen van een kinderkamer