De Voedselbank Almelo heeft het HG-certificaat verkregen

Voedselbank Almelo heeft voedselveiligheid en hygiëne aantoonbaar op orde en verkrijgt HG-certificaat

Almelo – De Voedselbank Almelo heeft het HG-certificaat verkregen van de Houwers Groep uit Geldermalsen. Dit betekent dat de Voedselbank Almelo over een gedegen bewijs beschikt van zijn correcte manier van werken op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne.

De Voedselbank Almelo levert iedere week – op dit moment – aan 170 klanten een voedselpakket. In dat pakket zitten circa 15 producten, zoals verse groenten of groenten in blik, aardappels, brood, vlees(waren), ontbijtkoek, toetjes, fruit, chips, frisdrank, pasta’s.

55 vrijwilligers zorgen er iedere dag voor dat de voedselproducten worden opgehaald, geregistreerd en opgeslagen om ze op vrijdag aan de klanten uit te kunnen delen.

“Aan de hand van een inspectielijst zijn de basisvoorwaarden en de procesbeschrijvingen op basis van het infoblad 76  en het handboek Voedselveiligheid Vereniging van Nederlandse Voedselbanken goed bevonden”, zegt voorzitter Henk Zielhuis met zichtbare trots. “De inspectie heeft uitgewezen dat wij voldoen aan de groene kleur. En dat moet ook zo. Wij willen onze cliënten uitsluitend het beste van het beste bieden, dan is optimale hygiëne en goede producten uiteraard een van de belangrijkste vereisten. Daar werken we dagelijks hard aan met het hele team vrijwilligers. Voor ons is het verkrijgen van het HG-certificaat niet alleen een beloning  voor onze inspanningen, maar ook een aanmoediging om onze visie en werkwijze voort te zetten en waar mogelijk nog te verbeteren.”

De groene kleur wordt bereikt met een score vanaf 80 punten en het oplossen van verbeterpunten. De beoordelingsmethodiek van Houwers Groep is erkend door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Vrijdagmiddag 12 september werd door Jaap Sala, bestuurslid van Voedselbanken Nederland speciaal belast met voedselveiligheid en mevrouw Ellen Essed, landelijk projectleider voedselveiligheid, het fel begeerde certificaat uitreiken aan Henk Zielhuis.

voedselbank (2)

voedselbank (3)

voedselbank (4)

voedselbank (5)

voedselbank (6)

voedselbank (7)

voedselbank (8)

voedselbank (9)

voedselbank (10)

voedselbank (1)