Kunsten op straat

Cultuurweekend: Straattheater & Uit in Almelo

In het centrum van Almelo, stond zaterdag op zijn kop. Het publiek kon tijdens het mooie weer genieten van diverse straatartiesten. Artiesten in prachtige kleding en met fraai geschminkte gezichten hoog boven het publiek uittorenen. Een intiem minitheater waar bezoekers kunnen genieten van een minitheatervoorstelling.

Teatro So uit Zwitserland die op een ontroerende wijze het leven van een eenzame oude man toont op een grote groene bank.

Almelo draait al meer dan twintig jaar mee in de totale programmering van de stichting “Kunsten op straat”. Een keur van nationale en internationale artiesten verrassen en verbazen het publiek met hun acts. Theater in de open lucht, voor iedereen toegankelijk, met als decor de Almelose binnenstad.

Theater voor de gewone man en voor hoogopgeleiden, voor oud en jong, arm en rijk, allochtoon en autochtoon. Straattheater is cultuur voor iedereen en daarom voor een stad als Almelo met een sterk gevarieerde bevolkingssamenstelling zo waardevol; het evenement verbindt mensen met verschillende achtergronden en nationaliteiten, in de gezamenlijke beleving vallen grenzen en barrières weg.

Zaterdagmiddag werd de binnenstad van Almelo in beslag genomen door een bonte stoet van internationale artiesten, die hun programma gratis aan het publiek tonen. Programma’s waarbij de straat en alle daar aanwezige objecten als decor dienen en waarbij de toeschouwers regelmatig actief worden betrokken bij de voorstelling.

Ook zondagmiddag vind er nog een programma plaats van het straattheater op  de koornmarkt en het schokland in almelo vanaf 12.00 uur.

Foto’s Roel Immink en Coen Mulder

straat theater (27)

straat theater (1)

straat theater (5)

straat theater (2)

straat theater (3)

straat theater (4)

straat theater (33)

Het publiek dansten spontaan mee met de Mandingo

straat theater (23)

straat theater (18)

straat theater (19)

straat theater (21)

Carre Curieux

straat theater (20)

straat theater (24)

straat theater (29)

The Bombastics

straat theater (25)

straat theater (26)

straat theater (31)

straat theater (35)

straat theater (36)

3-D Atalier

straat theater (7)

straat theater (8)

straat theater (9)

straat theater (10)

straat theater (30)

straat theater (28)

Cie Fracasse de 12

straat theater (14)

straat theater (13)

straat theater (12)

straat theater (11)

De Zotte Koningen

straat theater (37)

straat theater (16)

straat theater (17)