Leerlingen van de Compaan doen Glas in ’t Bakkie!

Leerlingen van de Compaan maken leuke lip dub voor glascampagne

Glas scheiden wordt nu nog makkelijker

De gemeente Almelo doet mee aan de campagne om het scheiden van glas te verbeteren met het motto ‘Glas in ’t Bakkie!’. Leerlingen van de Compaan aan de Kolibrie 26 maken zich sterk voor een goede glasinzameling. In een lip dub van enkele minuten gaan ze dat laten zien. Dat muzikale filmpje wordt opgenomen tussen 14.15 en 15.30 uur. De opnamen starten op de Compaan en eindigen bij de glasbak op het parkeerterrein van De Gors. Daar gooien de leerlingen samen met wethouder Javier Cornelissen hun glas weg. Voor de leerlingen maar ook voor iedere bezoeker van de glasbak is morgenmiddag speciaal een VIP-tent en VIP team van de Glasbaktour.

Iedere Almeloër die zijn glas naar de glasbak komt brengen bij winkelcentrum, de Gors, wordt door een speciaal Glasteam als VIP ontvangen. Ook wethouder Cornelissen zal zijn glas komen brengen en in gesprek gaan met de inwoners die hun glas komen brengen.

Glas met dop of deksel mag

De belangrijkste boodschap is: een beetje restjes aan het glas is geen bezwaar, doe de deksel of dop erop en breng het naar de glasbak. Je hoeft het glas dus niet eerst schoon te spoelen. Zo wordt glas scheiden nog makkelijker.

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat in Almelo per inwoner 16 kilo glas wordt ingezameld, het gemiddelde in Nederland ligt op 21 kilo. Uit een sorteeranalyse blijkt dat er in Almelo nog 9 kilo glas per inwoner in het restafval zit.

Meer informatie

Meer weten over hoe gemakkelijk het is om glas naar de glasbak te brengen? Dan kunt u terecht op www.glasscheiden.nl. Daar staat ook uitgelegd wat wel en niet in de glasbak hoort en waarom het goed is om glas te scheiden.

glas in bakkie (14)

glas in bakkie (8)

glas in bakkie (1)

glas in bakkie (2)

glas in bakkie (3)

glas in bakkie (4)

glas in bakkie (5)

glas in bakkie (15)

glas in bakkie (16)

glas in bakkie (7)

glas in bakkie (9)

Die spelen het lied Glas in ‘t bakkie

glas in bakkie (10)

glas in bakkie (11)

glas in bakkie (12)

glas in bakkie (13)

glas in bakkie (17)

Wethouder Cornelissen deed de leerling een Medaille om

glas in bakkie (18)

glas in bakkie (19)

glas in bakkie (20)

glas in bakkie (21)

glas in bakkie (22)

glas in bakkie (23)

 Ook Wethouder Cornelissen  deed glas in ‘t bakkie

glas in bakkie (24)

En werd ook beloond met een Medaille

glas in bakkie (28)

glas in bakkie (26)

kijk daar hebben we Sjoers ook

glas in bakkie (27)

geen medaille verkeerde bak jammer

glas in bakkie (29)

Marinus praatte even met iemand  over Sjoers die man heeft zich vergist hij dacht gewoon afval

glas in bakkie (30)

Toch nog blij met zijn Medaille