NOLDA SCHEPERS BEDANKT VOORALLES

NOLDA SCHEPERS BEDANKT VOORALLES WAT ZIJ GEDAAN HEEFT VOOR “HAAR BOODSCHAPPENMAND”

Vanaf 1994 is Nolda Schepers actief geweest met de Boodschappenmand, gestart vanuit de diaconie van de Noorderkerk,  door haar werk als diaken werd Nolda geconfronteerd met de armoede in Almelo.

Met grote voortvarendheid vroeg zij de Almelose samenleving aandacht en financiën beschikbaar te stellen om de wekelijkse vraag naar boodschappenmanden te lenigen.

Haar woning aan de Brugstraat/hoek Celebesstraat werd een begrip voor menige Almeloer die door omstandigheden tijdelijk een beroep moest doen op de wekelijkse Boodschappenmand.

Soms stonden er zoveel boodschappen in kamer en kelder , dat er amper plek was om nog te wonen, haar echtgenoot Herman steunde haar in die jaren van harte met het zeer nuttige werk voor de Almelose samenleving.

De laatste jaren werd het werk fysiek steeds moeilijker voor Nolda om het werk voort te zetten, maar het deed haar goed om te zien dat de continuïteit van de Boodschappenmand is gewaarborgd, een grote groep vrijwilligers olv. Rie Zeijllemaker en Henk van Rooij zorgen wekelijks dat de Boodschappen worden ingepakt en bezorgd bij de door maatschappelijke  instanties geselecteerde adressen.

Dankbaar wordt gebruik gemaakt van de door de woningstichting Beter Wonen beschikbare gestelde ruimte.

nolda (1)nolda (2)nolda (3)nolda (4)nolda (5)nolda (6)nolda (7)nolda (8)