Verkochte zielen: boekoverhandiging

In Almelo wonen duizenden Armeniërs. Kennen wij ze? Weten wij dat er in Almelo meerdere Armeense kerken zijn, waaronder één van de grootste van Nederland? Zegt de datum 24 april ons iets? Weten wij waarom de viering van deze datum voor dit volk in diaspora zo belangrijk is? Wat weten we eigenlijk over de zogenaamde Armeense genocide, waar recent in Almelo zoveel ophef over was?

De fractie van de ChristenUnie heeft geconstateerd dat er veel onwetendheid is onder de Almelose bevolking over Armeniërs en hun herkomst. Daar willen ze wat aan doen. Er worden twee boeken aangeboden aan Bibliotheekdirecteur Gert- jan Sweep van de Bibliotheek in Almelo.

Namens de ChristenUnie Almelo zal Wouter Teeuw het boek “Verkochte zielen” aanbieden. Dit is het (in 1918 verschenen) autobiografische verhaal van het Armeense meisje Aurora Mardiganian die op wonderbaarlijke wijze de genocide overleefde. Namens de Armeense stichting Hay Tad zal Massis Abrahamian het boek “De eerste holocaust” aanbieden. Dit is het aan de hand van interviews en onderzoekswerk (in 2005) door de journalist Robert Fisk opgetekende verhaal over de massamoord op de Armeniërs.

Door het aanbieden van deze boeken willen ze bekendheid geven aan wat er leeft bij het Armeense deel van de Almelose samenleving, begrip vragen voor hun wens om de eigen geschiedenis te herdenken, en zo bijdragen aan verzoening tussen Almelose bevolkingsgroepen.

Iedereen was van harte welkom om aanwezig te zijn bij het aanbieden van deze boeken. Het programma kent een muzikaal intermezzo en wordt afgesloten met een publiek debat onder leiding van Gert-Jan Sweep.

verkochte zielen (1)

verkochte zielen (2)

verkochte zielen (3)

Wouter Teeuw met eerste boek uit 1918

verkochte zielen (4)

verkochte zielen (5)

Gert-Jan Sweep

verkochte zielen (6)

verkochte zielen (7)

verkochte zielen (8)

verkochte zielen (9)

verkochte zielen (10)

verkochte zielen (12)

verkochte zielen (13)

verkochte zielen (14)

verkochte zielen (15)

verkochte zielen (16)

verkochte zielen (17)

verkochte zielen (18)