Gamevereniging Tactix Almelo organiseert op zaterdag 29 november a.s. haar eerste ‘beweeg-game’ toernooi voor kids van 8 tot en met 15!

Gamevereniging Tactix Almelo organiseert op zaterdag 29 november a.s. haar eerste ‘beweeg-game’ toernooi voor kids van 8 tot en met 15!

Hieronder het persbericht (tevens als bijlage toegevoegd, evenals onze event poster).

Tekst is geschreven door: Hanny ter Doest, journalist & tekstschrijver.

Ook prijzen voor mooiste outfit

Groot ‘beweeg-game’ toernooi op Xbox 360

De gamevereniging Tactix uit Almelo organiseert voor het eerst een groot, eendagstoernooi op de Xbox 360  voor jonge gamers. Voor de wedstrijden op zaterdag 29 november wordt Kinect Sports (atletiek) ingezet, met spelonderdelen als speerwerpen, hardlopen en verspringen. Deelnemers èn toeschouwers mogen verkleed komen als hun favoriete game karakter. De mooiste outfit wordt beloond met een prijs!

Kinect Sports is een van de populairste spelen die bewegen en gamen combineert en waarmee spannende wedstrijden gehouden kunnen worden. Tactix maakt er een complete toernooi dag van voor twee leeftijdscategorieën: kinderen van 8 tot en met 11 jaar en jongeren van 12 tot en met 15 jaar. Ze komen per wedstrijdonderdeel 15 tot 20 minuten in actie. Er worden vier speelvelden met grote schermen tegelijk ingezet. In de periodes dat deelnemers moeten wachten, mogen ze games spelen op de Game PC’s (zoals Minecraft en League of Legends). Op de toernooi dag wordt ook de nieuwe Xbox One gedemonstreerd en mogen deelnemers en publiek de splinternieuwe spelcomputer uitproberen.

Het Xbox 360 gametoernooi wordt gehouden in het gamecentrum FUN-IE-FIT aan de Berlagelaan 2 in Almelo (rechter zijingang Meester Siebelinkhuis). De wedstrijden starten om 10.00 uur en duren tot ongeveer 17.00 uur. Er zijn prijzen voor de winnaars in de verschillende leeftijdscategorieën en er is een speciale prijs voor de deelnemer of toeschouwer die het mooist verkleed is als zijn favoriete game karakter.

Dit alles mede mogelijk is gemaakt door het SPORTIMPULS van Sportbedrijf Almelo (deze financiële bijdrage is verkregen ten behoeve van sportstimulering).

Ook een vermelding waard is dat de prijzen beschikbaar zijn gesteld door MediaMarkt Hengelo.

Deelname is GRATIS!

Persbericht