Carintreggeland Huis Eugeria bereikt hoogste punt

ALMELO –  De nieuwbouw van het Carintreggeland Huis Eugeria in Almelo heeft woensdag 19 november haar Hoogste Punt bereikt. Op de plek van het huidige Eugeria in Almelo wordt gefaseerd een nieuw Carintreggeland Huis gebouwd. De bouw is gestart in maart 2014. De verwachting is dat in februari 2015 de bouw van fase 1 klaar is. Fase 2 start in maart 2015 met de sloop en aansluitend met de bouw. De verwachting is dat begin 2016 het gehele nieuwe Eugeria gereed is.

Hoogste Punt

Woensdag 19 november werd Het Hoogste Punt gevierd. Algemeen directeur van Hegeman BV, Leo Hegeman, bedankte alle medewerkers die betrokken zijn bij de bouw voor hun inzet. Na deze bedankwoorden vonden buiten de handelingen plaats. Erik Temmink, directeur Wonen Carintreggeland, haakte een krat met dakbedekking aan een hijskraan. Joke Mengerink, Raad van Bestuur Carintreggeland, nam plaats in de hijskraan en hees samen met een kraanmachinist de krat naar het dak. Jos Olde Engebrink, directeur Bijzondere Zorg Carinreggeland, haakte de krat los op het dak. Daarna werd de vlag van Carinreggeland in de top gehesen door Joke Mengerink. Aansluitend was er een stampotbuffet.

Nieuwbouw

Carintreggeland biedt in het nieuwe Carintreggeland Huis Eugeria zorg en welzijn aan voor in totaal 156 bewoners. 36 plaatsen voor ouderen met dementie (ZorgZekerWonen Als Thuis), 36 plaatsen voor ouderen met psychiatrische problematiek (ZorgZekerWonen Als Thuis) en 60 plaatsen voor mensen met lichamelijke beperkingen (ZorgZekerWonen Verzorgd). Daarnaast komen er 24 revalidatiekamers met behandelfaciliteiten

eigen foto

m_2014-11-20 - eb141119 almelo carintreggeland012