De vijfde Week van de Techniek

De vijfde Week van de Techniek, in het leven geroepen om het dreigende tekort aan technisch personeel een halt toe te roepen rolde uit over de Almelose basisscholen.

Dat techniek zoveel meer is dan sommetjes maken en moeilijke berekeningen ervoeren de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van 16 Almelose basisscholen. Ze gingen op bezoek bij een Almelo’s bedrijf.

Daarvoor gingen ze op school aan de slag met de opdracht ‘Bruggen’.

De resultaten werden tentoongesteld op het Pius X College, dat dit jaar als gastschool fungeerde. In samenwerking met Techyourfuture werd maandag een Techniekdag georganiseerd. Verschillende technische bedrijven uit Almelo lieten hun techniek zien. ‘s Avonds konden ouders mee komen kijken en reikte wethouder Claudio Bruggink prijzen uit in vier categorieën.

De prijs voor de origineelste brug werd gewonnen door Daphne Gierveld uit groep 6C van basisschool De Mare.

De prijs voor de brug waarin technisch vakwerk aanwezig is ging naar basischool De Fakkel.

De prijs voor het  groepswerkstuk ging  naar SBO De Oosteres.

In de categorie Sketch-Up wonnen Iris Ruepert, Amber Hermelink, Emma Morsing van basisschool De Noorderborch met een complexe brug, geschikt voor zowel auto’s als voetgangers, waarbij ook nog gedacht werd aan mensen die slecht ter been zijn.

De bedrijven Boessenkool BV, Bolletje,  Cogas,  Dumocom,  BVFalco, Groothuis Woningbouw,  Loohuis-Meulenbelt, Munsterhuis, Sensata Technologies Holland, BVSpit,  en Urenco deden mee.

week van de techniek (1)week van de techniek (2)week van de techniek (3)week van de techniek (4)week van de techniek (5)week van de techniek (6)week van de techniek (7)week van de techniek (8)week van de techniek (9)week van de techniek (10)week van de techniek (11)week van de techniek (12)week van de techniek (13)week van de techniek (14)week van de techniek (15)week van de techniek (16)week van de techniek (17)week van de techniek (18)week van de techniek (19)week van de techniek (20)week van de techniek (21)week van de techniek (23)week van de techniek (22)week van de techniek (24)week van de techniek (25)week van de techniek (26)week van de techniek (27)week van de techniek (28)week van de techniek (29)Deze foto’s hier onder zijn van Hanny ter Doest

week van de techniek (30)week van de techniek (31)week van de techniek (32)week van de techniek (33)week van de techniek (34)week van de techniek (35)week van de techniek (36)week van de techniek (37)