Mans Kapbaarg Mozaïek feestelijk heropend.

Na een restauratie van 3 jaar wordt het Mans Kapbaarg Mozaïek feestelijk  heropend.

Vrijdag 21 november was de  heropening van het Mans Kapbaarg Mozaïek in het Mans Kapbaargviaduct onder het spoor in de Wierdensestraat in Almelo. Het mozaïek is gemaakt tussen 1992 en 1999 door studenten van de afdeling Vormgeving van het ROC Oost Nederland onder leiding van docent Ineke Pezie. Het ruim vierhonderd meter lange mozaïek verbeeldt de door G.B. Vloedbeld opgetekende avonturen van Mans Kapbaarg, een Almelose jongen die in het leger van Napoleon verre reizen maakte. ’n Grootsten leugenbuul van ’t Tukkerland.

Omdat toen niet klimaatbestendige materialen zijn gebruikt, viel het mozaïek door de invloed van het weer langzaam uit elkaar. Op initiatief van de stichting Herstel Mans Kapbaarg hebben vrijwilligers onder leiding van Iwan Veneman het mozaïek nu geheel gerestaureerd en vernieuwd. Dat kostte ongeveer twee ton, die voor de helft zijn betaald door de gemeente Almelo en voor de andere helft door donateurs.

Voorzitter Miel Westenberg van de stichting Herstel Mans Kapbaarg een toespraak en rond 16.10 uur onthulde locoburgemeester Anja Timmer het mozaïek.

tunnel wierdensestraat (2)tunnel wierdensestraat (1)tunnel wierdensestraat (3)tunnel wierdensestraat (4)tunnel wierdensestraat (6)Alle vrijwillers kregen een Bolletjepakket

tunnel wierdensestraat (7)tunnel wierdensestraat (8)Wat komt  daar aan een Oud strijder van Napoleon met zijn vrouw

tunnel wierdensestraat (9)tunnel wierdensestraat (10)tunnel wierdensestraat (11)tunnel wierdensestraat (12)tunnel wierdensestraat (13)tunnel wierdensestraat (14)tunnel wierdensestraat (15)tunnel wierdensestraat (16)tunnel wierdensestraat (17)tunnel wierdensestraat (18)tunnel wierdensestraat (19)tunnel wierdensestraat (20)tunnel wierdensestraat (21)tunnel wierdensestraat (22)tunnel wierdensestraat (23)

Op naar de onthulling

tunnel wierdensestraat (24)tunnel wierdensestraat (25)tunnel wierdensestraat (26)tunnel wierdensestraat (27)tunnel wierdensestraat (28)tunnel wierdensestraat (29)

Alle vrijwillers er op

tunnel wierdensestraat (30)tunnel wierdensestraat (31)tunnel wierdensestraat (32)tunnel wierdensestraat (33)