Mark E Felling uit Minnesota Amerika was bij FUN-IE-FIT in Almelo

Dé wereldexpert op gebied van zelfstandigheid voor mensen met beperkingen, Mark E Felling uit Minnesota Amerika was zaterdag 22 november naar het game- sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT in Almelo. Felling gaat het FUN-IE-FIT van advies dienen, demonstreert zijn ultimate arcade (de controller waarmee mensen zonder armfunctie kunnen gamen) en beantwoordt vragen van genodigden uit de gezondheidszorg.

Mark Felling is de Steve Jobs onder de mensen met een beperking. De 37-jarige technisch ingenieur kreeg als volwassen man een vliegtuigongeluk en werd met een dwarslaesie wakker in het ziekenhuis en is vanaf zijn nek verlamd. Felling besloot onmiddellijk dat hij van zijn beperking zijn kracht zou maken en richtte de onderneming Broadened horizons op.

Broadened Horizons is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hulpmiddelen die mensen met ingrijpende handicaps in staat stelt zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Dat varieert van ergonomisch meubilair, rolstoelaccessoires en telefoon- en andere communicatieapparatuur tot speciale voorzieningen voor computers en robotarmen en handen.

Mark Felling wordt door expert uit de hele wereld geconsulteerd over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hulpmiddelen voor mensen met fysieke beperkingen. Hij sprak er onder meer over in het Witte Huis.

De ontwikkeling van het game- sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT in Almelo heeft hij met grote belangstelling vanuit Amerika gevolgd. Hij was ook bij de opening betrokken (vanuit Amerika), maar bezoekt deze week op eigen initiatief het FUN-IE-FIT. Om zoveel mogelijk mensen te laten profiteren van de kennis en kunde van Mark Felling worden rolstoelgebruikers en verzorgenden uitgenodigd. Zij krijgen de gelegenheid om vragen te stellen.

fun ie fit (1)De kinderen waren rustig aan het gammen

fun ie fit (2)fun ie fit (3)Toen Mark E Felling uit Minnesota Amerika  binnen kwam

fun ie fit (4)fun ie fit (5)fun ie fit (6)fun ie fit (7)fun ie fit (8)fun ie fit (9)fun ie fit (10)fun ie fit (11)fun ie fit (12)

Jenny van Dorsten nam het op voor de radio

fun ie fit (13)

Even in gesprek met Marinus Blaak voor de film

fun ie fit (14)fun ie fit (15)

kinderen speelde rustig door

fun ie fit (16)fun ie fit (17)

Spelcomputer even klaar maken

fun ie fit (18)fun ie fit (19)fun ie fit (20)fun ie fit (21)

kinderen keken toe

fun ie fit (22)

en mochten hem alles vragen

fun ie fit (24)fun ie fit (25)fun ie fit (26)fun ie fit (27)