Sander Herman ontvangt Klupengel 2014

Directeur Sander Herman van Herman Media is door De Klup Twente verrast met de Klupengel 2014, de onderscheiding voor bedrijven en personen die zich op een bijzondere manier inzetten voor mensen met de beperking en De Klup Twente. Herman kreeg het kunstwerk  uit handen van wethouder Theo de Putter uit Wierden, in het bijzijn van meer dan 200 vrijwilligers tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest.

De Klup Twente wordt al jaren achtereen geconfronteerd met dalende inkomsten, stijgende kosten en steeds minder draagkrachtige deelnemers. Daardoor is hulp van bedrijven, fondsen, serviceclubs en particulieren steeds meer noodzakelijk. De Klup heeft door die hulp in de afgelopen jaren kunnen innoveren en vernieuwen – en het hoofd boven water kunnen houden. Om uiting te geven aan de grote waardering voor die inzet, stelde De Klup Twente in 2013 onderscheiding de Klupengel in.

De ontvanger van dit jaar, Sander Herman, zet zich al jaren achtereen belangeloos in voor De Klup Twente. Praktisch door wel eens een discoavond te verzorgen, als drukker maakte hij de groei van het gratis tijdschrift Schik van 250 exemplaren naar 5000 stuks mogelijk, maar hij is daarnaast onvermoeibaar als netwerker voor de organisatie. Herman bracht en brengt De Klup Twente in contact met tal van andere bedrijven en organisaties die ook belangwekkende bijdragen leveren aan de vrijwilligersorganisatie voor mensen met een beperking.

De uitreiking van de Klupengel kwam voor Herman als een volslagen verrassing. Hij was een tikje ontroerd maar erg blij met de erkenning. De Klupengel – een kunstwerk van Mariska Eggengoor van Artdesch – krijgt een plek bij de balie van zijn onderneming Herman Media aan de Smirnoffweg in Almelo.

m_DSC_0023

Eigen foto