SHANTYKOOR “DE OOSTVAARDERS” UIT ALMELO.

SHANTYKOOR “DE OOSTVAARDERS” UIT ALMELO.

Optreden Oostvaarders in de Bieb

Op zaterdag 22 november treedt het shantykoor De Oostvaarders op met een gratis concert in de bibliotheek.

vis-wisseltrofee is de hele maand november te zien  in een  vitrine op de begane grond van de Bieb. Dit is het laatste jubileum optreden. In de maand december staan er nog wel 7 kerstoptredens  op het programmam, o.a. zondagmiddag  21 december tijdens “Winters Almelo” op de Koornmarkt in Almelo. In 2015 starten ze op zondag 10 januari met het traditionele nieuwjaarsconcert in de Kerkzaal van de Schelf.

Zo langzamerhand wordt het jubileumjaar afgesloten, het jaar waarin het koor 10 jaar bestaat

Op 16 augustus 2014 winnaar van het Vistifal, de Visserijdagen in Den Helder. De beste van een groot aantal koren dat deelnam.

Het koor bestaat uit 60 zingende leden en een zes mans combo onder leiding van dirigent Hans Visschedijk. Het repertoire bestaat uit ruim zeventig shanty liederen in de Duitse-,Engelse-, Franse-, Spaanse- en natuurlijk de Nederlandse taal.

“Beroemd”is het koor door de vertolking van een aantal Ierse ballets die het meerstemmig voor het voetlicht brengt. Wij treden niet alleen in het oosten van Nederland op maar zijn dit jaar actief in Doetinchem, Wijk bij Duurstede, Den Helder, Emmen en Emmer-compascuum.

Eind 2003 besloot een aantal Almelose mannen, dat tot dan toe bij een shantykoor uit Borne ( De Bornse maten) zong, om ook in Almelo een dergelijk koor op te richten.

In januari 2004 werd de eerste zangavond gehouden en op 26 februari 2004 werd de oprichtingsakte getekend. Daarmee was een nieuw koor aan het culturele leven van Almelo toegevoegd.

Een koor dat meteen al veertig enthousiaste leden telde en dat aantal is inmiddels uitgegroeid tot zestig ( en een wachtlijst). Elf van de huidige leden zijn vanaf het eerste begin lid geweest.

Het koor is in tien jaar niet alleen in omvang gegroeid maar bovenal in kwaliteit. Met meer dan zeventig shantyliederen, waarvan het merendeel is vastgelegd op een tweetal CD’s die het koor heeft uitgebracht.

De kwaliteit is niet in de laatste plaats bereikt door steeds zeer vakkundige en vooral enthousiaste dirigenten, die het koor op het huidige niveau hebben gebracht. Dirigent Johan Vloedbeld, die het koor zeven jaar heeft geleid, heeft onlangs plaats gemaakt voor Hans Visschedijk.

Het koor straalt enthousiasme en gezelligheid uit. Dat is meteen een van de kernwaarden van het koor; Een goede balans tussen kwaliteit en gezelligheid. En dat men het gezellig vindt, getuigd ook van het geringe verloop in het koor.

Tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode brengen wij een uitgebreid kerstrepertoire van bekende kerstliederen maar ook diverse van hoge kwaliteit die niet zo vaak te horen zijn. Tevens bregnen wij liederen die gebaseerd zijn op Christelijke grondslag. Wij doen dat in gepaste kleding aangepast aan de tijd van het jaar.

De kosten voor een optreden van ons koor zijn E. 350,00 (een vrije gift voor verzorgings-en bejaardenhuizen) en wij zorgen dan ook voor de technische

voorzieningen en apparatuur.

Voor inlichtingen en boekingen kunt u altijd terecht bij;

Hendry Bosch.

R.J. Schimmelpenninckstraat 6,

7604 AN Almelo.

Tel; 0546-810028

mob; 06-34178979

email; hendrybosch2@gmail.com

vistrofeeVis trofee

img089