Special Olympics Gymnastiek Evenement

1 november 2014 was er  een speciale dag. Sport- en Recreatiecentrum Het Sportpark zal dan locatie zijn voor het 1-daags Special Olympics gymnastiek evenement in Almelo. Sporters met een verstandelijke beperking nemen deel aan wedstrijden.

Dit evenement werkt eraan mee dat ook kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking sport kunnen uitoefenen en daarbij kunnen proeven aan een echte concurrentiestrijd. Doel is om na dit evenement kinderen met een verstandelijke beperking in de sportsferen te blijven houden. Een G-team dat gymnastiek beoefend in de regio Almelo. Almelo en overige Twentse gemeenten.

Special Olympics

Special Olympics is een wereldwijde organisatie die sport voor mensen met een verstandelijke handicap organiseert. Trainingen en evenementen vinden het hele jaar door plaats. De Olympische sporten worden beoefend door sporters van alle leeftijden en niveaus. Door te sporten krijgen mensen met een verstandelijke handicap een betere conditie, meer zelfvertrouwen en worden zij gerespecteerd door hun familie, vrienden en publiek. Iedere sporter kan op zijn eigen niveau meedoen.

Paralympische Spelen of Special Olympics?

Het verschil tussen Paralympische Spelen en Special Olympics is, dat aan de Paralympische Spelen alleen mensen met een lichamelijke beperking mogen meedoen. Dat de Paralympische Spelen zijn bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking. (sinds Londen 2012 hebben er ook topsporters met een verstandelijke beperking aan enkele sporten van de Paralympische Spelen mogen deelnemen). Belangrijk is dat het bij de Paralympische spelen net als bij de Olympische Spelen om het winnen gaat, en bij Special Olympics gaat het voornamelijk om het meedoen.

speciaal olympic (1)speciaal olympic (2)speciaal olympic (3)speciaal olympic (4)speciaal olympic (5)speciaal olympic (6)speciaal olympic (7)speciaal olympic (8)speciaal olympic (9)speciaal olympic (10)speciaal olympic (11)speciaal olympic (12)

Els Visser Stopte naar 15 jaar als jurylid

speciaal olympic (13)speciaal olympic (14)speciaal olympic (15)speciaal olympic (16)speciaal olympic (17)speciaal olympic (18)speciaal olympic (19)speciaal olympic (21)speciaal olympic (22)speciaal olympic (23)speciaal olympic (24)speciaal olympic (25)speciaal olympic (26)speciaal olympic (27)