Special Olympics Team NL 2015 officieel bekend!

Bunnik, 3 november 2014Dit weekend is Team NL officieel ingeschreven voor de Special Olympics World Games 2015 in Los Angeles. In juli zullen ook Wessel Everloo (open water zwemmen), Joyce Gierveld (bowlen), Wouter van Coeverden (bowlen) en Carmen Bloem (coach zwemmen) en Bernadette Schuttenbeld (coach bowlen) van De Klup Twente en Z&PV de Veene in het vliegtuig naar LA stappen! Deelname aan de World Games zal het leven van <Wouter, Joyce, Wessel en Bernadette en Carmen  voorgoed veranderen. De sporters zullen boven zichzelf uitstijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Van 25 juli t/m 2 augustus strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2015 in Los Angeles. De in totaal 67 sporters en 20 coaches van Team NL zullen in LA actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, gymnastiek, handbal, judo, open water zwemmen, paardrijden, skeeleren, tennis, voetbal, wielrennen, zeilen en zwemmen.

Aegon hoofdsponsor tot en met 2017

Afgelopen weekend werd ook bekend dat Aegon het partnership met Special Olympics Nederland verlengt tot en met 2017! ‘Sporten is leuk en gezond. Iedereen moet kunnen sporten, dus ook mensen met aan handicap. Het is aangetoond dat dit goed is voor het zelfvertrouwen, eigenwaarde en dat hen helpt zich verder te ontwikkelen. Daar is extra geld voor nodig en daarom ondersteunen wij Fonds Gehandicaptensport waar mogelijk’, aldus Otto van der Harst, Directeur Communicatie Aegon Nederland.

 

Changing lives, changing attitudes!

Special Olympics

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze hoofdsponsors Aegon, Rabobank en onze maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij.

RachellePhotography_wielrennen