Jaarconferentie Armoedepact Almelo

Wethouder Cornelissen maakt projecten bekend die mogen rekenen op Rijksbijdrage

Armoedepact groeit en wil meer sociale bloei

Zeven organisaties hebben zich woensdagmiddag aangesloten bij het Armoedepact Almelo. Daarmee staat de teller op 40 deelnemers.

Het Armoedepact wil de samenwerking tussen Almelose organisaties bevorderen en nieuwe initiatieven aanjagen. Onder meer traden toe het Jeugdsportfonds Almelo, Een KnipOog, Thuisteam Twente en Schuldhulpmaatje. Ook werd tijdens de conferentie, die in topsportcentrum IISPA begon en voortgezet werd in het gebouw van Oranje Nassau, bekend gemaakt hoe de 70.000 euro die de gemeente Almelo voor extra armoedeaanpak heeft gekregen wordt besteedt. Wethouder Cornelissen heeft voor een innovatieve aanpak gekozen. Hij geeft het geld niet aan individuele clubs, maar zet organisaties doe veel raakvlakken met elkaar hebben bij mekaar aan tafel om tot één voorstel te komen om Almelo socialer te maken.

In de vijf jaar dat het Armoedepact Almelo bestaat is er best veel bereikt, maar het kan beter. Dat bleek ook uit onderzoek, gehouden door studenten van Saxion Hogeschool. Eén van de verbeterpunten zet Michiel Brinkman in de steigers: een open platform waar deelnemers, maar ook mensen in de stad met hun vragen terecht kunnen en elkaar kunnen vinden.

Namens de stuurgroep van het Armoedepact spoorde Peter van de Hout de deelnemers aan nog meer samen te werken en met innovatieve plannen te komen en deze uit te voeren.

Tijdens de ‘tweede helft’ bij ON presenteerde Stef van der Velden het project Actief Betrokken Club. De sportverenigingen ON, PH en MHC willen veel meer gaan doen met hun clubgebouwen en -velden. “Het is jammer dat ze overdag niet gebruikt worden”. Er wordt al samengewerkt met onder meer zorg- en welzijnsorganisaties, maar dat kan veel breder. Met bibliotheekdirecteur Gert-jan Sweep zijn er gesprekken om van de deelnemende sportverenigingen een soort boekenuitleenpunt te maken, zodat de sportclubleden hun boeken rond de trainingen kunnen ophalen en inleveren.

armoedepact (1)armoedepact (2)armoedepact (3)armoedepact (4)armoedepact (5)armoedepact (6)armoedepact (7)He een oude bekende

armoedepact (8)armoedepact (9)armoedepact (10)armoedepact (11)

 Wethouder Cornelissen maakt projecten bekend die mogen rekenen op Rijksbijdrage

armoedepact (12)armoedepact (13)armoedepact (14)armoedepact (15)armoedepact (16)