Landstede Volleybal en Guibertin (B) maken deelnemersveld Eurosped Volleybal Classic 2014 compleet

Ook dit jaar is het weer gelukt een sterk en interessant deelnemersveld vast te leggen voor de Volleybal Classic in de IISPA in Almelo. Nadat al eerder de deelname van Rivo Rijssen en Benfica (P) was bevestigd, kan nu ook de deelname van de winnaar van de Volleybal Classic 2013 Landstede Volleybal en het Belgische Axis Shanks Guibertin bekend worden gemaakt.

Landstede Volleybal gaat weer voor de toernooiwinst

Landstede Volleybal is een bekende van de Volleybal Classic. De lands- en bekerkampioen won in 2013 het toernooi na een spannende finale tegen Lennik en is nu ook favoriet voor de overwinning. Het team van Redbad Strikwerda is dit seizoen stevig verjongd met maar liefst zeven nieuwe spelers. De ambities van het team zijn echter niet minder groot; Landstede Volleybal wil de landstitel prolongeren en ook internationaal meetellen. Dat het team daarin succesvol is, blijkt uit de tussenstand in de eredivisie en overwinningen op MOK Rovinj (Kro).

Guibertin zet een traditie voort

Axis Shanks Guibertin is een nieuwe deelnemer aan de Volleybal Classic. Het Belgische team is afkomstig uit het Franstalige Mont-Saint-Guibert en staat op dit moment 8e in de Belgische eredivisie (Ligue Ethias) met nog een inhaalwedstrijd te gaan. Met de komst van Guibertin houden we de traditie in stand dat er tenminste één deelnemer uit België meedoet aan de Volleybal Classic. Gezien de kwaliteit van de Belgische competitie zijn de verwachtingen over de prestaties van Axis Shanks Guibertin hooggespannen.

Interland Nederland – België (Jeugd Jongens)

Nieuw in het programma van de Eurosped Volleybal Experience is de interland tussen de jeugd-jongensteams van Nederland en België. Een schitterende gelegenheid om de talenten die de toekomst van het Nederlandse volleybal gaan bepalen aan het werk te zien tegen hun Belgische leeftijdsgenoten. De interland is maandag 29 december om 13:30 uur in de IISPA in Almelo.

Bekendmaking VolleybalAward 2014 op 30 december

De Nevobo heeft de Eurosped Volleybal Experience uitgekozen om bekend te maken welke volleybalclub dit jaar de VolleybalAward wint. Deze onderscheiding wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt aan de club die het best bezig is met het binden, boeien en/of ontwikkelen van haar leden. Deelnemende clubs hebben promo-video’s ingezonden waaruit bezoekers aan de NEVOBO-site hun keuze konden maken voor de club die het beste hierin geslaagd is. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een shortlist van drie kanshebbers: VV Utrecht, Prima Donna Kaas Huizen en een bekende uit de regio: Holyoke uit Enter. De winnaar kan rekenen op € 2.500,- voor de clubkas. 30 december weten wie met de VolleybalAward en de hoofdprijs naar huis gaat.

Volg alles over de Eurosped Volleybal Experience online

Het totale programma met alle informatie over de Eurosped Volleybal Classic, de Twinsense Twente Cup, de Jan Berendsen Masterclass en de Smashbal Clinic staat op de speciale website van de Eurosped Volleybal Experience: www.volleybalexperience.nl. Hier kunnen ook online tickets voor de Eurosped Volleybal Experience worden besteld. Daarnaast maken we actief gebruik van sociale media. Alle nieuwtjes krijg je via Twitter: @VEAlmelo, Instagram www.instagram.com/volleybal_experience en Facebook: www.facebook.com/volleybalexperience.

Van 27 t/m 30 december staat de IISPA in Almelo helemaal in het teken van topvolleybal. Iedereen die topsport een warm hart toedraagt, zal daar zeker bij willen zijn.

Guibertin