LANDSTEDE ZWOLLE WINT EUROPSPED VOLLEYBAL EXPERIENCE.

LANDSTEDE ZWOLLE WINT EUROPSPED VOLLEYBAL EXPERIENCE.

Het gebeurt niet vaak dat een volleybal team twee keer achter elkaar de volleybal classic in Almelo wint.

Landstede Zwolle gelukte dat woensdagavond voor het eerst.

In een spannende en goed gespeelde wedstrijd trokken zij aan het langste eind en versloegen medefinalist Benfica uit Portugal met 3-2.

Het was een uitermate spannende wedstrijd waarin Benfica de beide eerste sets naar zich toe trok met 32-30 en 25-18. Daarna kwam er

een kentering in de wedstrijd en streden de mannen van coach Redbad Strikwerda  voor de volle winst. Zij wonnen de derde set met 20-25 en trokken ook de vierde set met 22-25 naar zich toe. In de vijfde en beslissende set was er maar een ploeg die speelde en dat was de ploeg Landstede uit Zwolle.

Met 13-15 in een uiterst spannende en beslissende set zegevierden zij ook en was de buit binnen.

Landstede bereikte de finale door in vijf sets, een dag eerder af te rekenen met Axis Shanks Guibertin uit België terwijl Benfica de finale bereikte door winst op Rivo uit Rijssen.

Eerder op de dag werd bij de vrouwen de strijd gestreden om de Tente Cup,  tussen het organiserende Eurosped TVT en Dynamo uit Tubbergen. Dit werd een walk-over voor de dames van Eurosped. Zij wonnen gemakkelijk van de Tubbergse dames met afgetekende cijfers 25-12, 25,18  en 25-15 en konden de Twente Cup in hun prijzenkast bijzetten. Ook zij wonnen voor de tweede achtereenvolgende keer dit damestoernooi.

De strijd om de derde en vierde plaats bij de mannen, tussen Guibertin en Rivo Rijssen kende een abrupt einde omdat in de vierde set, bij de stand 2-1 en 8-6 in de vierde set twee spelers bij het neerkomen van een geblokte aanval op elkaars voet terecht kwamen en bij de Guibertin speler daardoor het enkel uit de kom schoot. Het was lang wachten op de ambulance maar ook zij kregen de enkel niet weer in de kom . Het betrof hier Guilaume Godart die naar het ziekenhuis werd vervoerd waar de enkel weer op zijn plaats werd gezet.

Marcel Jansink, voorzitter van Europsped , sprak van een zeer geslaagd toernooi met spannende wedstrijden en een goede publieke opkomst en kon alvast toezeggen dat ook komend jaar, dan voor de 25e keer, dit toernooi wederom zal worden gehouden.

Hendry Bosch

vollybal iispa (1)vollybal iispa (2)vollybal iispa (3)vollybal iispa (4)vollybal iispa (6)vollybal iispa (5)vollybal iispa (8)vollybal iispa (9)vollybal iispa (10)vollybal iispa (11)vollybal iispa (12)vollybal iispa (13)vollybal iispa (14)vollybal iispa (15)vollybal iispa (16)vollybal iispa (17)vollybal iispa (18)vollybal iispa (19)vollybal iispa (20)vollybal iispa (21)vollybal iispa (22)vollybal iispa (23)vollybal iispa (24)vollybal iispa (25)vollybal iispa (26)vollybal iispa (27)Het publiek had niks te klagen het was zeer spannend

vollybal iispa (28)vollybal iispa (29)vollybal iispa (30)vollybal iispa (31)vollybal iispa (32)vollybal iispa (33)vollybal iispa (34)vollybal iispa (35)vollybal iispa (36)

Zal Jan van Marle  de beker hebben gewonnen hij lacht zo

vollybal iispa (38)vollybal iispa (39)

vollybal iispa (40)

Benfica

vollybal iispa (41)vollybal iispa (42)vollybal iispa (43)

vollybal iispa (44)

LANDSTEDE ZWOLLE WINT EUROPSPED VOLLEYBAL EXPERIENCE.

vollybal iispa (45)