Rechter geeft Makkinga gelijk: Eigenaar pand dient zich aan afspraken te houden

Rechter geeft Makkinga gelijk: Eigenaar pand dient zich aan afspraken te houden

Idema, eigenaar van het pand waar Makkinga interieurs is gevestigd, dient zich volgens de rechter aan de afspraken te houden.
Makkinga interieurs, vertegenwoordigd door advocaat Briede, huurt sinds de zomer van 2011 een pand van Idema aan de Boddenstraat, waarbij afgesproken wordt dat een deel,zijnde nummer 32, van de winkel door Makkinga gebruikt mag worden. Nummer 32 is onderdeel van de winkel, zonder eigen ingang of nutsvoorzieningen en een andere kavel. Idema had nummer 32 verkocht en heeft zijn bruikleenrecht doorgegeven aan Makkinga. In augustus 2014 koopt Idema nummer 32 terug en meldt Makkinga hiervoor een fors huurbedrag te willen gaan ontvangen, evenals een (forse) verhoging van de huur van het andere deel van de winkel zijnde nummer 34/36. Indien Makkinga hier niet mee akkoord gaat dient Makkinga binnen 3 weken het gebruikersdeel ontruimd te hebben, wat er in de praktijk op neerkomt dat een deel van de winkel leeg komt te staan. Advocaat Briede van Makkinga betoogd: Makkinga betaald keurig op tijd de huur en houdt zich keurig aan de gemaakte afspraken. Ook heeft Makkinga het pand enorm opgeknapt en zelfs meebetaald aan dakreparatie. Idema stapt vervolgens naar de rechter. De uitspraak van de rechtbank, zoals vanmiddag bekend is gemaakt, stelt Makkinga in zijn gelijk. Tevens oordeelt de rechter dat Idema geen enkel belang heeft bij het afnemen van een  deel zijnde nummer 32.

Makkinga heeft plannen om een nieuw concept te starten in een deel van de winkel en gaat daarom nog even door met de opruiming, waarbij enorme kortingen worden gegeven op showroomartikelen.
Verder gaat Makkinga interieurs zich nog meer richten op maatwerk in banken, fauteuils, hoekcombinaties, hokkers, tafels, kasten, dressoirs etc.

DSC_0402