Theaterhotel Almelo behaalt Green Key Gold

Theaterhotel Almelo behaalt Green Key Gold

 Van der Valk Theaterhotel Almelo zet zich al jaren meer voor het milieu in dan dat de wet- en regelgeving verlangt. Deze inspanningen bleven niet onopgemerkt, donderdag 18 december jl. ontving het Theaterhotel het hoogst haalbare, een gouden Green Key predicaat; het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en met zorg omgaan met het hotel in diens natuurlijke omgeving.

General Manager Kay Franke is enorm trots op het behalen van het keurmerk. “We hebben als team veel aan gedaan om dit gouden Green Key certificaat te bemachtigen. Maar als het goed is, valt dat dus niét op. Wij streven namelijk naar een goede balans tussen duurzaam ondernemen en comfort. Bewust omgaan met bijvoorbeeld papier, water, licht, huishoudelijke producten en etenswaren, zonder in te boeten in comfort.”

De Green Key is een steeds groter wordend symbool waaraan kwaliteitsbedrijven te herkennen zijn. Stichting KMVK (Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit) kent het keurmerk voor één jaar toe en voert elk jaar controles uit.  “Overigens betekent het niet dat we, nu we de Green Key hebben ontvangen, niets meer doen aan duurzaam ondernemen,’” aldus Franke. “Het Green Key certificaat is voor ons een goede stimulans om op zoek te blijven gaan naar nieuwe milieuvriendelijke maatregelen”.

m_COEN4348X

m_COEN4320X