Aanbieden chocolade midwinterhoorn.

Op zoek naar een winterse traktatie zijn de midwinterhoornblazers van Eibergen in contact gekomen met chocolatier Hans Hulshof, en die is de uitdaging aangegaan om een midwinterhoorn van chocolade te maken. Afgelopen zaterdag 13 december was een heuse wereldpremière.

En ja er kwam echt geluid uit. Han Klein Willink krijgt moeiteloos de gangbare melodie uit de chocoladehoorn. Toch lijken omstanders opgelucht te reageren: de hoorn zal qua klank het traditionele houten instrument niet verdringen.

Omdat er op de hoorn geblazen is en dus niet meer geschikt voor consumptie, kwam het idee op om hem aan het Bolletje museum in Almelo te schenken.

Vanmiddag is hij dan ook om 16.00 uur aangeboden in het bijzijn van de Almelose Beeklustbloazers. Hij is door hun letterlijk binnen geblazen en heeft een mooie plaats in het museum gekregen, zodat iedereen hem kan blijven bewonderen. Een mooi initiatief op 6 januari. Het is immers Driekoningen, het einde van de adventstijd en dus ook van het blaasseizoen

midwinterhoorn (1)midwinterhoorn (2)midwinterhoorn (3)midwinterhoorn (5)midwinterhoorn (6)midwinterhoorn (4)midwinterhoorn (7)

midwinterhoorn (8)