Almelose sportverkiezingen van het jaar 2014

Voor de tweede keer organiseerde het Sportbedrijf Almelo de Almelose sportverkiezingen van het jaar 2014.

Met tevredenheid kan worden teruggekeken op dat jaar  waarin tal van sporters weer hun uiterste best hebben gedaan om Almelo op de kaart te zetten.

In de sport kan er altijd maar een winnaar zijn en de vakjury en het publiek, er werd maar liefst 1884 keer gestemd, hebben hun stem laten spreken en dat heeft geresulteerd in  een geweldig podium met (top)sporters die allemaal een geweldig jaar achter de rug hebben. Deze verkiezing werd vooral opgezet om de vele sporters en sportverenigingen die Almelo rijk is, in de spotlights te zetten.

In een bomvolle sporthal ISSPA werd in maar liefst  zes klassen de man of vrouw of ploeg aangewezen die in de ogen van de stemmers het best gepresteerd hebben.

Nieuw dit jaar was het sportstimulering project waarvoor genomineerd waren De Special Gymnastiek Day van de Klup en het sportbedrijf Almelo. Verder het Auti Team opgezet door Peter van Meerten  van Prosoc en DRC’12 en de vereniging SISU die met hun atletiek stimulering jongeren aan het sporten wil krijgen. De laatste pakte de eerste prijs.

Sporters met een beperking waarbij genomineerd waren zwemmer Wessel Everloo, de estafette ploeg van De Veene en badmintonner Lars van der Pot. Wessel Everloo werd gekozen als beste sporter met een beperking.

Sporttalent van het jaar werd zwemster Iris Tjonk voor de tweede achtereenvolgende keer. Zij liet teakwonde-man Sven Reefman en badmintonner Sebastiaan Li achter zich.

De sportploeg van het jaar moest komen uit het eerste team van de schaakclub Almelo, de jazzdansgroep van Odin ‘92, meisjes tot 13 jaar en het rugbyteam van Big Bulls. Met ruim verschil eisten de rugby-ers de eerste plaats op.

De verkiezing van de sportman van het jaar was een nek aan nek race tussen Lesley ten Tusscher (motorsport), Quinten Stern (atletiek) en biljarter Erik Vijverberg. Het behalen van het Nederlands kampioenschap van de laatste gaf daarbij de doorslag.

Bij de verkiezing van de sportvrouw van het jaar lagen de kaarten duidelijk. De fantastische prestatie wereldwijd van Teak Wondo vrouw Reshmie Oogink sprong er boven uit en voor de tweede keer in successie eiste zij de titel op.

Directeur van het Sportbedrijf Erik Busscher en sportwethouder Jan van Marle keken terug op een geslaagde avond en zegden toe hier ook volgend jaar voor de derde keer mee door te gaan.

Hendry Bosch.

sportverkiezing (1)sportverkiezing (2)sportverkiezing (3)sportverkiezing (4)sportverkiezing (5)sportverkiezing (6)sportverkiezing (7)sportverkiezing (8)sportverkiezing (9)sportverkiezing (10)sportverkiezing (11)sportverkiezing (12)sportverkiezing (13)sportverkiezing (14)sportverkiezing (15)sportverkiezing (16)sportverkiezing (17)sportverkiezing (18)sportverkiezing (19)sportverkiezing (20)sportverkiezing (21)sportverkiezing (22)sportverkiezing (23)sportverkiezing (24)sportverkiezing (25)sportverkiezing (26)sportverkiezing (27)sportverkiezing (28)sportverkiezing (29)sportverkiezing (30)sportverkiezing (31)sportverkiezing (33)

sportverkiezing (34)

Sport Vrouw en Sport Man van het jaar

sportverkiezing (35)sportverkiezing (36)sportverkiezing (37)sportverkiezing (38)sportverkiezing (39)sportverkiezing (40)sportverkiezing (41)sportverkiezing (42)sportverkiezing (43)sportverkiezing (44)sportverkiezing (45)sportverkiezing (46)sportverkiezing (47)sportverkiezing (48)sportverkiezing (49)sportverkiezing (50)sportverkiezing (51)

Voor meer foto’s ga naar   OYPO