Kinderen van de Compaan krijgen stoomcursus bouwen

‘Dan komen de hulptroepen en is het klaar’

Tijdens de verlengde schooldag steken leerlingen van basisschool de Compaan veel op. Er wordt gewerkt aan de hand van thema’s en iedere keer staat zes weken lang een interessant onderwerp centraal. De kinderen van groep vijf en zes verdiepen zich nu in bouwen en wonen. Daarvoor gingen ze met Scoop kinderwerk dinsdagmiddag op pad voor een stoomcursusje van één uurtje bij Bouwmensen Twente.

Bij een huis bouwen komt heel wat kijken, vertelde gepensioneerd bouwadviseur Herman Slot van Bouwmensen Twente aan Jan en zijn klasgenootjes. ‘Je moet naar de gemeente en vragen om een vergunning, dan komen de hulptroepen, kan er gebouwd worden en dan is het klaar’, vatte Senna bondig samen, nadat er van alles was verteld over bestemmingsplannen, vergunningen, uitzetten en graafwerkzaamheden.

Na driekwartier theorie mochten de kinderen uit de groepen vier en vijf de grote werkplaats in van Bouwmensen Twente aan de Veldkampsweg om te kijken wie nu precies werken aan de bouw van een huis en wat ze kunnen maken. Herman Slot leidde de kinderen langs een door jonge timmerlieden uitgezet bouwwerk via een fraai gemetselde schoorsteen en mooi tegelwerk naar bijzondere muren. Metselaarszoon Jan had heel erg veel parate kennis en kon veel vragen beantwoorden, zijn klasgenootjes staken veel op van de uitleg van Herman Slot.

Foto’s Hanny ter Doest

m_DSC_0010m_DSC_0014m_DSC_0022m_DSC_0023m_DSC_0026m_DSC_0028m_DSC_0041m_DSC_0046