nieuwjaarsbijeenkomst Groene Long

Tijdens de genoeglijke, drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de  vereniging Westelijke Groene Long vertolkte voorzitter Geert Zomer als doelstelling van de vereniging het Leemslagengebied een nieuwe impuls te geven. Zoals het gebied er nu bij ligt kan eigenlijk niet. Het verwildert op een enorme manier. De gemeente was aanvankelijk van plan om er woningen op te bouwen en spoot er lichtelijk vervuilde grond op. De woningbouwplannen lijken van de baan. De vereniging WGL wenst in het gebied een combinatie van lichte recreatie , fiets- en wandelpaden, natuurontwikkeling en agrarisch gebruik. Dit alles ten behoeve van de bewoners van Almelo, maar ook toeristen. De ontwikkeling van het Leemslagengebied in die richting zou zo een kwaliteitsimpuls betekenen voor de gemeente Almelo.

Wethouder Irene ten Seldam reageerde voorzichtig. Eerst moet de raad beslissen over de woningbouwplannen in het gebied. Ambities moeten gekoesterd worden vond ze, maar de rekening kan in deze tijden van een terugtredende overheid niet bij de overheid gelegd worden.

Henk Huiskes, vanaf zijn geboorte woonachtig in de Westelijke Groene Long vertoonde een film over de Groene Longen van Almelo. Ab Gieteling, die de voice over ervan verzorgde was met echtgenote ook aanwezig op de nieuwjaarsbijeenkomst.

groenelong (2)groenelong (1)groenelong (4)groenelong (3)groenelong (5)groenelong (6)groenelong (7)groenelong (8)groenelong (9)groenelong (10)groenelong (11)groenelong (12)