Oostvaarders op Ireland’s Grand Tour.

Het nieuwjaarsconcert van Shantykoor “De Oostvaarders” in wijkcentrum De Schelf was weer een uitgesproken spektakel.  Naast de Oostvaarders was de Vriezenveense groep Beggers Clan hiervoor verantwoordelijk.

In zijn openingswoord blikte voorzitter Henk Nij Bijvank terug op het jaar 2014, toen de Oostvaarders het tweede lustrum vierden. De groep is vol enthousiasme en springlevend, zo verklaarde hij. Zeer verheugd sprak hij zich uit over opnieuw de medewerking van de Beggars Clan, die voor het tweede achtereenvolgende jaar aanwezig was. Deze band bestaat nog maar kort maar heeft inmiddels een geweldige reputatie opgebouwd. Een reputatie vooral gebaseerd op het Ierse lied en de Ierse muziek. En omdat ook het repertoire van de Oostvaarders veel Ierse nummers kent, is het prachtig om dit bij elkaar te brengen en de uitverkochte zaal genoot met volle teugen.

samen trokken beide groepen een reis door Ierland met nummers als; Whisky in the Jar (Gerard Veldhuis), Fiddlers Green (Thom Vinke), Old Whitby Harbour(Joop Wessels en The Fields of Athenry (Anton Pots en Hendry Bosch).

Het laaiend enthousiaste publiek had er na twee uur nog steeds geen genoeg van en was het Harm Schoenmaker die met een extra toegift  The Yellow Rose of Texas, het slotakkoord voortreffelijk neerzette.

Daarna was er de after-party in een ander gedeelte van de Schelf  waaraan gekoppeld een grote loterij. Tot in de kleine  uurtjes vermaakte het aanwezige publiek zich op voortreffelijke wijze.

Hendry Bosch.

oostvaarders nieuwjaars concert (2)oostvaarders nieuwjaars concert (5)oostvaarders nieuwjaars concert (1)Een zeer rijkelijke tafel met prijzen voor de verloting

oostvaarders nieuwjaars concert (3)oostvaarders nieuwjaars concert (4)oostvaarders nieuwjaars concert (6)oostvaarders nieuwjaars concert (9)oostvaarders nieuwjaars concert (7)oostvaarders nieuwjaars concert (8)oostvaarders nieuwjaars concert (10)oostvaarders nieuwjaars concert (11)oostvaarders nieuwjaars concert (12)oostvaarders nieuwjaars concert (13)oostvaarders nieuwjaars concert (14)oostvaarders nieuwjaars concert (15)oostvaarders nieuwjaars concert (16)oostvaarders nieuwjaars concert (20)oostvaarders nieuwjaars concert (17)oostvaarders nieuwjaars concert (18)oostvaarders nieuwjaars concert (19)oostvaarders nieuwjaars concert (21)oostvaarders nieuwjaars concert (22)oostvaarders nieuwjaars concert (25)oostvaarders nieuwjaars concert (23)oostvaarders nieuwjaars concert (26)oostvaarders nieuwjaars concert (24)oostvaarders nieuwjaars concert (27)oostvaarders nieuwjaars concert (28)oostvaarders nieuwjaars concert (29)oostvaarders nieuwjaars concert (30)oostvaarders nieuwjaars concert (31)oostvaarders nieuwjaars concert (32)oostvaarders nieuwjaars concert (33)oostvaarders nieuwjaars concert (34)oostvaarders nieuwjaars concert (35)oostvaarders nieuwjaars concert (36)oostvaarders nieuwjaars concert (37)oostvaarders nieuwjaars concert (38)

En toen de beentjes op de vloer

oostvaarders nieuwjaars concert (39)oostvaarders nieuwjaars concert (40)oostvaarders nieuwjaars concert (41)oostvaarders nieuwjaars concert (42)oostvaarders nieuwjaars concert (43)oostvaarders nieuwjaars concert (44)

Toen de verloting

oostvaarders nieuwjaars concert (45)oostvaarders nieuwjaars concert (46)

Voor de laatste prijzen moest nog even een sprintje doen

oostvaarders nieuwjaars concert (47)oostvaarders nieuwjaars concert (48)

Nog even een Heracles shirt  die werd tegen op bod verkocht en bracht 55 euro op

oostvaarders nieuwjaars concert (49)