Geen bezuinigingen op sociale agenda

De gemeente Almelo moet 15 miljoen euro bezuinigen. Maar waarop? De gemeenteraad mag het zeggen en discussieert daar de komende maanden over. Donderdagavond 5 februari werd  alvast een begin gemaakt in het discussieprogramma Rumoer.

Te gast zijn de wethouders Jan van Marle en Claudio Bruggink en raadsleden van diverse partijen uit coalitie en oppositie. Uit het veld waar de klappen dreigen te vallen zijn Erik Busscher (directeur van Het Sportbedrijf) Gert-jan Sweep (directeur Bibliotheek) en Monique Budde en Joop Israel (Almelo Sociaal) te gast.

In Rumoer is ook aandacht voor de actie die is opgezet om de uitzetting van vluchteling Yuro en zijn familie te voorkomen. Yuro die uitgezet dreigt te worden naar Armenië zelf is te gast, net als actievoerders Emar Reinita en Martijn Rijssemus.

Er is een interview met Han Wild over de nieuwste plannen van de binnenstadondernemers en met Willem van Dooren over de Willem Wilminkdichtwedstrijd. Er is muziek van zanger Maarten van Veen en een column van Jan Krol.

Geen bezuinigingen op sociale agenda

In een kerntakendiscussie die Almelo is gestart om in totaal 15 miljoen euro te bezuinigingen moet de sociale agenda worden ontzien. Dat was donderdag in discussieprogramma Rumoer. Alleen de VVD wil geen ‘heilige huisjes’, “niets is heilig bij ons”, aldus raadslid Arjen Maathuis.

Joop Israël en Monqiue Budde van Almelo Sociaal waren blij verrast dat de meeste raadsleden niet willen bezuinigen op de kwijtscheldingsregeling.

rumoer (1)rumoer (2)rumoer (3)rumoer (4)rumoer (5)rumoer (6)rumoer (7)rumoer (8)rumoer (9)rumoer (10)rumoer (11)rumoer (12)rumoer (13)rumoer (14)rumoer (15)rumoer (16)rumoer (17)Even een berichtje sturen naar  Claudio Bruggink

rumoer (18)

Ja hoor komt in orde Erik Busscher

rumoer (19)rumoer (20)rumoer (21)rumoer (22)rumoer (23)rumoer (24)rumoer (25)rumoer (26)

 is dit horen zien en zwijgen

rumoer (27)rumoer (28)rumoer (29)rumoer (30)rumoer (31)

Zo en nu naar huis