Almelo gaat weer terug in de tijd

Almelo gaat weer terug in de tijd
Tweede editie Historisch Festival Almelo

Op 17, 18 en 19 april a.s. vindt in het Schelfhorstpark in Almelo weer het Historisch Festival Almelo plaats. Een uniek evenement waar bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd programma voor jong en oud. Hoogtepunt is de Slag om Ruigenrode waarbij re-enactors een veldslag naspelen in Napoleontische stijl op zaterdag en zondagmiddag.

Ongeveer 500 re-enactors uit heel Europa slaan vanaf vrijdag 17 april hun tentenkamp op in het park en nemen zij bezoekers mee terug in de tijd. Het doel: meer kennis over de geschiedenis en cultuur rond deze Napoleontische periode. Dit doen ze onder andere door zich helemaal in te leven in die tijd. Ze dragen authentieke kleding, slaan hun tenten op in authentieke kampementen en spelen veldslagen na met wapens uit die tijd.

Tijdens het festival is het tentenkamp te bezoeken. Daarnaast is er volop gelegenheid om een bezoek te brengen aan het strodorp met o.a. oude ambachten. Ook wordt een speciaal Kinderplein ingericht met tal van activiteiten en zijn er diverse muziekoptredens. Alle activiteiten hebben natuurlijk een historisch tintje.

Na het succes van de eerste editie in 2013, met ruim 15.000 bezoekers, is het bestuur van de Stichting Historisch Festival Almelo volop bezig met de organisatie en de invulling van het programma. Ook zijn alle basisscholen in Almelo weer betrokken bij het onderdeel educatie. Zo wordt voorafgaand aan het festival een compleet educatiepakket aangeboden en zijn er tal van educatieve onderdelen.

Op www.historischfestivalalmelo.nl staat relevante informatie over het festival. Zodra meer onderdelen vast liggen in het programma wordt dit op de website vermeld. Het Historisch Festival Almelo is ook te volgen op Twitter en Facebook

m_F_B_4972