CLUBTEAM DE TOSS GRIJPT NET NAAST NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP

De Toss beloont om finaleplaats Nederlands kampioenschap.

Afgelopen weekend behaalde Jeu de Boules vereniging de Toss uit Almelo de vierde plaats bij het Nederlands clubkampioenschap. In de halve finale werd verloren van de latere kampioen Zeist.

Het clubkampioenschap heeft de Nederlandse Jeu de Boules Bond aan het denken gezet hetgeen resulteerde in het opzetten van een landelijke topdivisie waarvoor het clubteam van De Toss een uitnodiging heeft gekregen. Deze pilot start op 26 september en loopt door tot 16 april 2016.

De Toss, die tot nu toe uitkwam in de hoofdklasse, is zeer vereert met deze uitnodiging en bestuurslid Rinus Krabshuis bevestigde dat zijn club deze nominatie zeker zal aanvaarden en met het clubteam dat afgelopen weekend succesvol was in die Topdivisie zal geen deelnemen.

De topdivisie zal bestaan uit acht teams waaronder de nummers 1 t/m/ 4 van afgelopen weekend. Daarmee is de top van Nederland samengebracht en dat betekent dat de Nederlandse top komend winter in Almelo aan de Badweg te zien zal zijn.

Elke wedstrijd bestaat uit drie onderdelen, elk team heeft zes spelers(sters). Eerst wordt gespeeld een wedstrijd met doubletten(2 spelers per team), daarna wordt met drie spelers per team het tweede onderdeel afgewerkt (tripletten) waarna het derde onderdeel weer door de doubletten wordt gespeeld. De hele competitie bestaat uit zeven thuis- en zeven uitwedstrijden.

Door de nominatie van de Toss in de hoofdklasse heeft de ploeg aangetoond bij de besten van Nederland te horen.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Almelose jeu de boules vereniging De Toss bereikte een clubteam de laatste vier van het clubkampioenschap van Nederland. In Nieuwegein werd de wedstrijd georganiseerd door de Nederlandse Jeu de Boule Bond waarbij De Toss na een aantal voorrondes dermate presteerde dat het mee mocht doen aan dit kampioenschap. Het team bestond uit Bert en Bregina Fokkert, Danny Raspe, Matthijs de Jong, Fernando Valetta, Gutino Fizinni. Als reserves reisden mee Dicky van Diermen en Laurens Grothues. Teamcaptain Theo Abrahamsen was trots op zijn team dat gisteren dermate presteerde dat het vandaag mee mocht doen in de halve finale.

Er werd gespeeld tète a tète (1 in een team) doubletten (twee in een team) en tripletten (drie in een team) en de zaterdag werden alle partijen gewonnen. Zondag werd in de halve finale aangetreden tegen de ploeg van Zeist waarin De Toss uiteindelijk met minimaal verschil het onderspit moest delven met 3-2. Les Cailloux uit Zeist werd de uiteindelijke winnaar en Nederlands kampioen. Tweede werd  Hilversum , derde Puck uit Haarlem

De ploeg die dit grote succes voor De Toss binnensleepte wordt dinsdagavond gehuldigd door het bestuur van de Toss in hun clubhuis aan de Badweg op complex het Wendelgoor.

Tekts  Hendry Bosch.

eigen foto

m_drie_fotos