Coming-out voor ‘Verjaardag in de maak

Coming-out voor ‘Verjaardag in de maak’

Tijdens de bijeenkomst van het Armoedepact presenteerde Dineke Handlogten woensdagmiddag in de Centrale Bibliotheek het nieuwe initiatief ‘Verjaardag in de maak’. Met enkele vrijwilligers helpt zij gezinnen die ’t nodig hebben bij het organiseren van een verjaardagsfeest voor de kinderen. De vrijwilligers nemen niet het feestje over, maar denken mee en proberen ingangen te openen om wensen te realiseren. Daarbij stimuleren zij de eigen kracht van het gezin om uiteindelijk zoveel mogelijk zelf te doen.

Wethouder Cornelissen enthousiast over plannen Armoedepact

Tijdens de bijeenkomst van het Armoedepact in de Centrale Bibliotheek zijn deze woensdag 5 plannen gepresenteerd om de armoedesituatie van met name kinderen in Almelo aan te pakken. Diverse deelnemende organisaties slaan de handen ineen en starten nieuwe initiatieven. De gemeente stelt hiervoor zo’n 75.000 euro beschikbaar, dat afkomstig is uit Den Haag. “Maar dat geld moet wel direct ten goede komen van de mensen zelf”, eist wethouder Cornelissen.

armoedepact (1)armoedepact (2)armoedepact (3)armoedepact (4)armoedepact (5)armoedepact (6)armoedepact (7)armoedepact (28)

Een rondleiding door de Bibliotheek

armoedepact (8)armoedepact (9)armoedepact (10)armoedepact (11)armoedepact (12)armoedepact (13)armoedepact (14)armoedepact (15)armoedepact (16)armoedepact (17)armoedepact (18)armoedepact (19)armoedepact (20)armoedepact (21)armoedepact (22)armoedepact (23)armoedepact (24)armoedepact (25)armoedepact (26)armoedepact (27)