Hier werden ideeën ingebracht om leegstand in de binnen steden van Overijssel aan te pakken

De grootste hal van het Indiëcomplex was ingericht om vrijdag om veel gasten te

ontvangen. Daar werden ideeën ingebracht om leegstand in de binnen-

steden van Overijssel aan te pakken.

Braakliggende terreinen, leegstaande kantoren, fabrieken, agrarische gebouwen, zelfs complete bedrijventerreinen wachten -ook in Overijssel- op een nieuwe, onalledaagse invulling. Onder het motto “De problemen van morgen kunnen we niet aanpakken met de oplossingen van gisteren.”, lanceert gedeputeerde Bert Boerman vanaf vandaag de actie Ruimte voor Ruimdenkers. “Hier zijn vooral jonge mensen nodig die out-of-the-box kunnen denken om het leegstandsprobleem voor de toekomst aan te pakken.” Het gaat Overijssel dan niet alleen om jongeren met de traditionele bouwkundige opleidingen, maar vooral ook om kunstenaars, visionairs en communicatiemensen en nieuwe “ruimdenkers”.

Met deze prijsvraag vraagt de provincie jong talent om plannen te bedenken voor de leegstand. Het winnende team krijgt €20.000,- om het plan verder te ontwikkelen. Jonge ontwerpers/ondernemers/starters kunnen in teamverband aan de slag.

Gedeputeerde Bert Boerman “Op deze manier gaan we in Overijssel de leegstand agenderen. Zo krijgen we meteen inzicht in de omvang van de leegstand en de verschillende locaties die er zijn. Daarnaast stimuleren we met deze aanpak de arbeidsmarkt voor jong afgestudeerden”.

De grote winnaar is team_H_A_P met hun herbestemmingsvisie voor natuurrustplaats Fortmond

ruim denkers (1)ruim denkers (2)Het geluid werd weer verzorgd door Dimotech

ruim denkers (3)ruim denkers (4)ruim denkers (5)ruim denkers (6)ruim denkers (7)ruim denkers (10)ruim denkers (11)ruim denkers (12)ruim denkers (13)ruim denkers (15)ruim denkers (16)ruim denkers (17)ruim denkers (18)ruim denkers (19)ruim denkers (20)ruim denkers (21)ruim denkers (22)ruim denkers (23)ruim denkers (24)ruim denkers (25)Van wie is deze

ruim denkers (26)ruim denkers (27)ruim denkers (28)ruim denkers (29)ruim denkers (30)De koffie en de Broodjes werden weer verzorgd door De smaak Creatief Culiniar

ruim denkers (31)ruim denkers (32)ruim denkers (33)Waar zouden ze over hebben  ????

ruim denkers (36)ruim denkers (37)ruim denkers (38)ruim denkers (39)ruim denkers (42)

De grote winnaar is team_H_A_P met hun herbestemmingsvisie voor natuurrustplaats Fortmond

ruim denkers (43)De jury