De Windhoekschool maakte de kinderen van de Basisschool het Palet blij

Vier leerlingen uit het schoolparlement van basisschool De Windhoek hebben maandagmiddag namens hun medeleerlngen honderden schoenendozen gevuld met kleurpotloden, papier, stiften, maar ook speeltjes. Ze noemden het aktie ‘de Schoenendoos’. Hoe kwamen ze op het idee om de kinderen van het Palet blij te maken?

Basisschool het Palet begon het schooljaar met 90 kinderen en in de afgelopen maanden kwamen daar honderd kinderen uit Syrië en Irak bij. Ze kregen bij inschrijving namens de school een welkomstcadeautje. Ze waren er zo ontzettend blij mee om iets te krijgen, iets van hen zelf.  Ze hebben het de hele dag stevig in hun hand gehouden.

Dit verhaal bereikte via via de leerlingen van de Windhoek en de leerlingen van het schoolparlement en dat was het begin van de actie ‘De Schoenendoos’

Alle andere leerlingen werden aangestoken door het enthousiasme van de schoolparlementariërs en begonnen mee te verzamelen.

Ze mochten van huis een schoenendoos mee nemen  met allerlei spulletjes die ze niet meer nodig hadden, maar er werd ook heel veel nieuw gekocht. Het resultaat was een half lokaal vol schoenendozen .

In de loop van de week zullen de leerkrachten en vrijwilligers de cadeautjes op leeftijd sorteren en dan gaan ze naar de leerlingen van het Palet. Marit, Melanie, Chris en Samil overhandigden de dozen aan Zeinab, Erik, Rahman en Tabark.

Leerkracht Lotte Rekers werd tijdens haar rekenles aan de twee weken oude groep Roze plezierig overvallen. Via, via kreeg ze een enorme zak Kneks. Groep Roze heeft nog niet zoveel materialen en de Kneks werden met gejuich begroet.

Jenny van Dorsten

palet (1)palet (2)palet (3)palet (4)palet (6)palet (7)palet (8)palet (9)palet (10)palet (11)palet (12)palet (13)De kinderen van de Windhoekschool gaven de cadeau’s aan de kinderen van Het Palet

palet (14)palet (15)palet (16)palet (17)palet (18)palet (19)palet (20)palet (21)

De kinderen van Het Palet school bedankte de kinderen van de Windhoek

palet (22)palet (23)palet (24)palet (25)palet (26)palet (27)palet (28)