Foodconnect en Huttenland winnaars De Slinger Award 2014

Foodconnect en Huttenland winnaars De Slinger Award 2014

Het was volgens Henny Ganseman voorzitter van De Slinger Almelo een spannende eindsprint maar na sluiting van de digitale stembus bleek toch een meerderheid van de uitgebrachte stemmen te zijn gegaan naar de combinatie Foodconnect en Huttenland. Namens de maaltijdenproducent en het jaarlijkse bouwspektakel voor de jeugd namen resp. Benno Schildkamp en Jacco Vinke vorige week woensdag in de Armeens Apostolische Kerk glunderend uit handen van wethouder Irene ten Seldam de Slinger Award 2014 in ontvangst. De twee winnaars hadden vorig jaar tijdens de Slingerbeurs een match gesloten waarbij Foodconnect had toegezegd enkele tientallen maaltijden te zullen leveren tijdens het vakantiespektakel Huttenland. “Een heerlijk nassi-gerecht dat precies op het goede moment werd bezorgd want we waren druk bezig met de voorbereiding van het grote eindvuur”, aldus Vinke jongerenwerker bij Scoop. Het was niet de eerste keer dat Huttenland De Slinger Award in de wacht sleepte. “Dat was na de eerste beurs in 2011 toen cateraar De Smaak Van ons op appels trakteerde”. Wethouder ten Seldam maakte tijdens de uitreiking van de award bekend dat de gemeente vanaf dit jaar ook aanwezig zal zijn op De Slingerbeurs. “Wij willen een nog nader te bepalen aantal uren ambtelijke expertise beschikbaar stellen”, zo liet zij weten, “hierbij is te denken aan professionele ondersteuning bij de aanleg van een verkeerstuin, bewoners ondersteunen als zij een plan hebben voor onderhoud van het openbaar groen of mensen die een evenement willen organiseren maar geen idee hebben hoe een vergunning aan te vragen”. Buurtverenigingen, vrijwilligers en anderen die deze toezegging als muziek in de oren klinkt moeten wel zorgen dat men 5 juni aanwezig is op De Slingerbeurs in het ROC van Twente aan de Wierdensestraat.

Tekts is van Eddy Kolfoort

m_COEN2049Xm_COEN2043De Armeense gastvrouwen hadden wat lekkers gemaakt bij de koffie

m_COEN2051m_COEN2053m_COEN2054m_COEN2055m_COEN2056m_COEN2057m_COEN2058m_COEN2059

En we mogen de kerk ook even van binnen zien

m_COEN2061

Zal Peter wat zien  het licht ??????
m_COEN2062m_COEN2063m_COEN2066m_COEN2069m_COEN2071m_COEN2073m_COEN2077m_COEN2082m_COEN2083m_COEN2085m_COEN2096m_COEN2107m_COEN2111m_COEN2112