Je fiets laten graveren tegen diefstal

De politie, stadstoezicht, gemeente, NS, ProRail en Centrum Fietsendiefstal beginnen samen een actie om het aantal fietsendiefstallen, vooral bij het Centraal Station, in Almelo terug te dringen. Daar worden volgens de politie veel fietsen gestolen.

De aftrap werd op maandag 30 maart 2015 van 12.00 tot 18.00 uur gegeven met een preventiedag bij het Centraal Station. Daar wordt informatie verstrekt hoe de kans op een fietsendiefstal kan worden verkleind. Ook staat er een graveerstand waar men fietsen kosteloos kan graveren met een uniek nummer op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

In maart worden er informatieborden aan de fietsenstallingen geplaatst waarop burgers geattendeerd worden op welke wijze zij de fiets het beste kunnen afsluiten.

De rest van het jaar vinden er regelmatige preventieve controles plaats. Tevens wordt er regelmatig gehandhaafd op fietsen die buiten de stalling worden geplaatst. Weesfietsen worden door stadstoezicht in beeld gebracht en eventueel verwijderd

fiets graveren (1)Iedereen werd aangehouden om gratis je fiets te laten graveren tegen diefstal

fiets graveren (2)fiets graveren (3)fiets graveren (4)fiets graveren (5)

Dit waren gestolen fietsen

fiets graveren (6)fiets graveren (7)fiets graveren (8)fiets graveren (9)

Zelfs de kleinste fiets werd gegraveerd

fiets graveren (10)fiets graveren (11)fiets graveren (12)fiets graveren (13)fiets graveren (14)fiets graveren (15)fiets graveren (16)fiets graveren (17)fiets graveren (18)

Het liep de hele middag door