Maarten Rikkert wint Voice of Almelo 2015

Veel jong zangtalent bij finale Voice of Almelo

Wie beschikt er over een geweldige zangstem? Wie heeft er grote klasse en een eigen geluid? Wie wordt de ‘Voice of Almelo 2015 zullen in het Theaterhotel twaalf zangtalenten van vier Almelose middelbare scholen onderling uitmaken wie de opvolger wordt van Noordik-leerlinge Sara van der Laan en wie zich een jaar lang ‘the Voice of Almelo’ mag noemen.

Op het Pius X College, het Canisius, Erasmus en Het Noordik werden in de afgelopen weken al spannende voorrondes gehouden. De nummers een, twee en drie van elke school bemachtigden een plek in de grote stadsfinale. De line-up voor de finale-avond schept al hoge verwachtingen. Er worden uiteenlopende nummers ten gehore gebracht, variërend van Bruno Mars tot Katy Perry en van Adèle tot Mr. Probz.

Opvallend is het feit dat zich dit jaar veel jongere leerlingen zich in de strijd hebben gewaagd. Er staan straks maar liefst drie brugklassers en twee tweedeklassers op het podium. De conclusie is dus gerechtvaardigd dat het met de aanwas van jong talent wel goed zit.

Alles wordt in het werk gesteld om het niveau van de avond zo hoog mogelijk op te voeren. Voor de finale krijgen de kandidaten nog een workshop-dag aangeboden waar ze hun zang- en podiumkwaliteiten kunnen ontwikkelen. En op de avond zelf zullen de leerlingen tijdens hun optreden begeleid worden door een professionele band: ‘Soul Synergy’.

ALMELO – Maarten Rikkert heeft donderdagavond The Voice of Almelo 2015 gewonnen. De leerling van het Noordik maakte in het Theaterhotel diepe indruk met zijn vertolking van het nummer Jealous van Labrinth. Tweede werd Maud Nieuwenhuis (Het Erasmus) en een derde plaats was er voor Saranya Schaap (het Pius X College). In totaal deden twaalf zangtalenten van vier middelbare scholen uit Almelo een gooi naar de titel Voice of Almelo. Het was dan ook een zinderende finale van een ongekend hoog niveau. Toch stak er volgens de jury slechts één met kop en schouders bovenuit: Maarten Rikkert. “Maarten heeft ons allemaal betoverd”, sprak de jury lovende woorden na afloop. “Maar het was sowieso een finale van een ongekend hoog niveau.” De winnares ontving niet alleen een wisselbokaal, maar mag traditiegetrouw ook optreden tijdens het Twentse Lente Festival in Almelo.

voys of almelo (1)voys of almelo (3)voys of almelo (4)voys of almelo (5)voys of almelo (6)voys of almelo (7)voys of almelo (8)voys of almelo (9)

hun optreden begeleid werden door een professionele band: ‘Soul Synergy’

voys of almelo (10)

voys of almelo (11)voys of almelo (12)voys of almelo (13)voys of almelo (14)voys of almelo (15)voys of almelo (16)voys of almelo (17)voys of almelo (18)voys of almelo (19)voys of almelo (20)voys of almelo (21)voys of almelo (22)voys of almelo (23)voys of almelo (24)De jury

voys of almelo (25)

En het beeldje waar alles om draaide

voys of almelo (26)voys of almelo (27)voys of almelo (28)voys of almelo (29)voys of almelo (30)voys of almelo (31)voys of almelo (32)voys of almelo (33)voys of almelo (34)voys of almelo (35)voys of almelo (36)voys of almelo (37)voys of almelo (38)voys of almelo (39)voys of almelo (40)voys of almelo (41)voys of almelo (42)voys of almelo (43)

Maarten Rikkert heeft The Voice of Almelo 2015 gewonnen. Een leerling van het Noordik

Tweede werd Maud  Nieuwenhuis (Het Erasmus)

 Derde plaats was er voor Saranya Schaap (het Pius X College

Alle foto’s staan op  OYPO