Opening Tentoonstelling 100jaar Armeense Genocide

Fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie opende gisteravond in de bibliotheek een tentoonstelling over de ‘vergeten’genocide. Dat deed hij samen Dziunik Aghajanian, ambassadrice van de republiek Armenië. De bijeenkomst werd bijgewoond door ruim 150 belangstellenden. De tentoonstelling geeft in de vorm van foto’s, schilderijen en teksten een beeld van de massaslachting die in 1915 naar schatting 1,5 miljoen Armeense en 750.000 Aramese burgers van het Ottomaanse Rijk het leven heeft gekost. De eerste staat bekend als Armeense genocide; de tweede wordt ‘sayfo’ genoemd; het Aramese woord voor ‘zwaard’, omdat veel Aramese slachtoffers door het zwaard zijn omgekomen. De tentoonstelling is een initiatief van het Comité 1915, een samenwerkingsverband van Armeense en Aramese organisaties in Twente. De tentoonstelling, die heftige beelden bevat,  is tot en met 21 maart te bekijken.

armeense tentoonstelling (1)armeense tentoonstelling (2)armeense tentoonstelling (3)armeense tentoonstelling (4)armeense tentoonstelling (5)armeense tentoonstelling (6)armeense tentoonstelling (7)armeense tentoonstelling (8)armeense tentoonstelling (9)armeense tentoonstelling (10)armeense tentoonstelling (11)armeense tentoonstelling (12)armeense tentoonstelling (13)armeense tentoonstelling (14)armeense tentoonstelling (15)armeense tentoonstelling (16)armeense tentoonstelling (17)armeense tentoonstelling (18)armeense tentoonstelling (19)armeense tentoonstelling (20)armeense tentoonstelling (21)armeense tentoonstelling (22)armeense tentoonstelling (23)armeense tentoonstelling (24)armeense tentoonstelling (25)armeense tentoonstelling (26)armeense tentoonstelling (27)armeense tentoonstelling (28)armeense tentoonstelling (29)armeense tentoonstelling (30)armeense tentoonstelling (31)armeense tentoonstelling (32)armeense tentoonstelling (33)armeense tentoonstelling (34)