Wat kunt u zelf doen om woninginbraken en heling te voorkomen

Donkere dagenoffensief, ook nu het langer licht is….

Wat kunt u zelf doen om woninginbraken en heling te voorkomen?

Welke maatregelen kunt u nemen om uw huis te beveiligen tegen inbrekers of overvallers? Wat kunt u zelf doen om criminaliteit te voorkomen en uw eigen leefomgeving veilig te houden? Om inwoners van Almelo daarover te informeren is er maandag was om 19:30 uur een bijeenkomst in wijkcentrum de Schöppe, Clematisstraat 2.

Evert Jansen, oud-inbreker en bekend van televisie, vertelt op beide avonden de bezoekers waar hij op lette toen hij zijn vorige ‘beroep’ nog uitoefende. Op de middag voorafgaand aan de bijeenkomsten zal hij door verschillende wijken lopen om voor inbrekers uitnodigende situaties te fotograferen om deze ’s avonds te laten zien. De politie informeert bezoekers over onder meer zakkenrollerij, pinpasfraude en het keurmerk Veilig Wonen.

Niet alleen in de wintermaanden, maar ook als het langer licht is en de ramen open gaan zien inbrekers kans en neemt de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toe. De politie is hierop extra alert, maar inwoners kunnen zelf ook de nodige maatregelen treffen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van criminaliteit. Vaak liggen ze voor de hand, zoals het afsluiten van deuren en ramen. Maar weet u ook hoe u in uw buurt verdachte of onveilige situaties herkent? Met behulp van deskundige kennis en ervaring zoals die gedeeld wordt op deze bijeenkomst kunt u de kans verkleinen dat misdadigers hun slag slaan in uw omgeving.

inbraak preventie (2)inbraak preventie (1)inbraak preventie (3)inbraak preventie (4)inbraak preventie (5)

Evert Jansen, oud-inbreker en bekend van televisie

inbraak preventie (6)