Zevende Roparun voor Almeloopers

Deelnemer team 260 de Almeloopers (www.almeloopers.nl) aan de Roparun 2009 (Parijs), 2010, 2011, 2012 (Hamburg), 2013 en 2014 (www.roparun.nl)
De Almeloopers nemen deel aan de Roparun 2015 (Roparunteam 260)
De Almeloopers hebben de afgelopen 6 jaar al € 209.100,35 bijeengebracht voor de Stichting Roparun Palliatieve Zorg
De Roparun 2015 vindt plaats in het Pinksterweekend met de start op zaterdag 23 mei 2015 in Parijs en Hamburg en de finish op maandag 25 mei op de Coolsingel in Rotterdam.

Vrijdagavond even na zessen vertrekt het een team van de Almeloopers voor de eerste generale repetitie voor de estafetteloop Roparun van Hamburg, via Almelo naar Rotterdam. De loop vindt plaats met Pinksteren en komt de eerste Pinksterdag in de middag en avond door Almelo.

De Almeloërs kregen voordat ze een route van 60 kilometer aflegden uitleg over Topsport for Life. Topsport for Life stelt zich tot doel om mensen die lijden aan een levensbedreigende ziekte een ‘beter’ leven te geven. Met beter wordt bedoeld onze persoonlijke inzet en persoonlijke aandacht voor een hogere kwaliteit van leven van individuele ernstig zieke mensen, ook wanneer er geen vooruitzicht meer op genezing is. De Almeloërs steunen deze stichting door via een app bij te houden hoeveel kilometer ze afleggen.

Op 26 januari jongsleden heeft Hans van Breukelen een presentatie gehouden voor de provincie Gelderland over samenwerken en teamgevoel. Voor degenen die Hans niet kennen; hij is oud doelman van onder andere PSV en van het Nederlands elftal. Hans is sindsdien een vriend van Almeloopers’ teamcaptain Robert Oude Elberink. Die had hem gevraagd of hij de presentatie voor Gelderland wilde verzorgen.

Met veel passie en inzet heeft Hans een verhaal over gehouden met als gevolg een geweldige dag voor alle deelnemers. Oude Elberink sprak met Van Breukelen en de provincie Gelderland af dat een deel van zijn gage (€5.000) zou worden gedoneerd aan de Almeloopers.

Hans van Breukelen doneerde € 4.000 en is sindsdien super-goudsponsor van de Almeloopers!

Tekst Willem Dijkema

almeloloopers (6)uitleg over Topsport for Life er werd een film vertoont

almeloloopers (1)almeloloopers (2)almeloloopers (3)almeloloopers (4)almeloloopers (5)almeloloopers (8)almeloloopers (9)almeloloopers (10)almeloloopers (11)almeloloopers (12)