Burgemeester Urlings gaf de Stadsspeld aan de heer Martijn Makkinga

Burgemeester Urlings verricht de opening van het Historisch Festival Almelo, Schelfhorstpark. Hij zal dan ook de Stadsspeld van de gemeente Almelo uitreiken aan de heer Martijn Makkinga

Historisch Festival Almelo

‘De slag om Ruigenrode’

Van 17 april t/m 19 april 2015 organiseert stichting Historisch Festival Almelo de tweede editie van het festival.

Almelo gaat weer terug in de tijd

Op 17, 18 en 19 april a.s. vindt in het Schelfhorstpark in Almelo weer het Historisch Festival Almelo plaats. Een uniek evenement waar bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd programma voor jong en oud. Hoogtepunt is de Slag om Ruigenrode waarbij re-enactors een veldslag naspelen in Napoleontische stijl op zaterdag en zondagmiddag.

Ongeveer 500 re-enactors uit heel Europa slaan vanaf vrijdag 17 april hun tentenkamp op in het park en zij nemen bezoekers mee terug in de tijd. Het doel: meer kennis over de geschiedenis en cultuur rond deze Napoleontische periode. Dit doen ze onder andere door zich helemaal in te leven in die tijd. Ze dragen authentieke kleding, slaan hun tenten op in authentieke kampementen en spelen veldslagen na met wapens uit die tijd.

Tijdens het festival is het tentenkamp te bezoeken. Daarnaast is er volop gelegenheid om een bezoek te brengen aan het strodorp met o.a. oude ambachten. Ook wordt een speciaal Kinderplein ingericht met tal van activiteiten en zijn er diverse muziekoptredens. Alle activiteiten hebben natuurlijk een historisch tintje.

opening historisch festival (1)opening historisch festival (2)opening historisch festival (3)Alles stond in de startblokken

opening historisch festival (4)opening historisch festival (5)opening historisch festival (6) De troepen marcheerde op

opening historisch festival (7)opening historisch festival (8)opening historisch festival (9)opening historisch festival (10)Daar komt Napoleon

opening historisch festival (11)opening historisch festival (12)opening historisch festival (13)

De stadsomroeper kondigde de opening aan

opening historisch festival (14)opening historisch festival (15)opening historisch festival (16)opening historisch festival (17)opening historisch festival (18)Ja hoor eerlijk verdiend de Stadsspeld van Almelo

opening historisch festival (19)opening historisch festival (20)opening historisch festival (21)opening historisch festival (22)Vol liefde en overtuiging een dikke kus

opening historisch festival (23)opening historisch festival (24)opening historisch festival (25)opening historisch festival (26)opening historisch festival (27)opening historisch festival (28)opening historisch festival (29)opening historisch festival (30)opening historisch festival (31)opening historisch festival (32)opening historisch festival (33)opening historisch festival (34)opening historisch festival (35)opening historisch festival (36)opening historisch festival (37)opening historisch festival (38)