De eerste asperges voor Theaterhotel Almelo, restaurant De Sociëteit en Dock 19,

Betreft: Chef-koks Theaterhotel Almelo, restaurant De Sociëteit en Dock 19, Steaks & More steken de eerste asperges in Mander

Vanaf nu kunt u genieten van het heerlijke Twentse ‘witte goud’ in onze restaurants. De chef-koks van het Theaterhotel, restaurant De Sociëteit en Dock 19, Steaks & More steken op 24 april 2015 de eerste asperges bij Aspergeboerderij Oude Luttikhuis in Mander.

De officiële start van het seizoen is op de tweede donderdag in april. Dit kan in de praktijk wat schommelen, omdat de temperatuur in Nederland op dat moment meestal nog wat aan de lage kant is. Het aspergeseizoen loopt altijd door tot 24 juni.

De eerste 25 gestoken asperges zullen worden overhandigd aan de directie van het Theaterhotel, als symbool voor het 25-jarig bestaan, dat dit jaar gevierd wordt.

Het delicate ‘witte goud van Twentse  bodem’ waar de chefs mee werken wordt dagvers door Oude Luttikhuis geleverd. Chef-kok René Bosch: “We streven naar topkwaliteit en werken daarom met dagverse natuur en streekproducten. Wij zijn dus nauw betrokken met de teelt, omdat de smaak van de asperge overweldigend is wanneer deze zo natuurlijk mogelijk bereid wordt”.

asperges (1)asperges (2)Eerst werd even de stallen bekeken alle maal Consumptie stieren

asperges (3)asperges (4)asperges (5)asperges (6)Deze machine schild de asperges

asperges (7)asperges (8)asperges (9)

Even koffie drinken en dan aan het werk

asperges (10)asperges (11)asperges (12)asperges (13)asperges (14)asperges (15)asperges (16)asperges (17)asperges (18)asperges (19)asperges (20)asperges (21)asperges (22)asperges (23)Daar kwam de aap uit de mouw de heer Hammink was 65 jaar

asperges (24)asperges (25)asperges (26)asperges (27)asperges (28)