Judith Brandswint Twentse Lente song contest

De lente is echt begonnen, niet alleen het weer wordt beter, ook talenten nemen bezit van het centrum van Almelo in de aanloop tot de Twentse Lente dagen.

In een vol Hookhoes heeft Judith Brands de Twentse Lente song contest gewonnen. Voor de jury bestaande uit Ben Cramer, ondernemer Henk Bolk en ROC student Merel Reinders hebben zes kandidaten twee nummers live gezongen. Na het eerste nummer kregen de kandidaten aanwijzingen voor het tweede nummer. Judith mag als winnaar op 29 mei tijdens het Twentse Lente festival enkele nummers zingen met een groot show orkest met 40 muzikanten en Ben Cramer.

Het niveau van de kandidaten op 9 april in ‘t Hookhoes was erg hoog, Almelo is een broedplaats voor talent, de kandidaten hebben dit ook nu weer bevestigd. Vele bekende Nederlands kennen hun roots in Almelo, vast dat wij nu weer en toekomstige BNer hebben gezien.

Naast Judits Brands hebben Amy van der Wel, Tessa Reynsdorff, Linda Grobben, Caitlin Volkerink en Inge Alberts deelgenomen. De deelnemers vertolkten liedjes in het Nederlands, Engels en in het Frans onder luid applaus. Mooi was de diversiteit van de deelnemers, niet alleen in liedjes keuze, maar ook in leeftijd. Alhoewel de diversiteit beperkte zich wel tot dat het allemaal dames waren… Alle deelnemers worden uitgenodigd om op te treden tijdens het Twentse Lente Festival.

In de pauze trad Ben Cramer op met enkele nummers uit zijn musical carrière, zijn eigen nummers en bekende nummers van de groten der aarde. Ben is en blijft toch een groot performer. Ook Merel Reinders bewees met een performance niet alleen een kundig jurylid te zijn, maar ook een goed artiest.

Het Twentse Lente festival is onderdeel van de Twentse Lente dagen welke van 29 tot en met 31 mei worden georganiseerd in het centrum van Almelo.

Het programma voor deze dagen wordt binnenkort bekend gemaakt via www.twentselentedagen.nl naast Judith Brands is enorm veel talent in Almelo te bewonderen.

Tekst  Jeffrey Hinnen

lente festival (1)Judith Brands

lente festival (2)lente festival (3)Amy van der Wel

lente festival (4)lente festival (5)Tessa Reynsdorff

lente festival (6)lente festival (7)Linda Grobben

lente festival (8)lente festival (9)lente festival (10)Caitlin Volkerink

lente festival (11)Inge Alberts

lente festival (12)lente festival (13)lente festival (14)lente festival (15)lente festival (16)lente festival (17)lente festival (18)lente festival (19)lente festival (20)lente festival (21)lente festival (22)lente festival (23)lente festival (24)lente festival (25)lente festival (26)lente festival (27)lente festival (28)lente festival (29)lente festival (30)lente festival (31)lente festival (32)De winnaar  Judith Brands

lente festival (33)lente festival (34)

De Jury was  Ben Cramer  Henk Bolk en Merel Reinders

Presentatie was in handen van Jeffrey Hinnen