Leerlingen Canisius kruipen in de huid van circusartiest

Leerlingen van Canisius (uit 5 havo, met het vak BSM: Bewegen Sport & Maatschappij) zijn de afgelopen weken bezig geweest met het circus-project. De leerlingen hadden de opdracht gekregen om een compleet circus te organiseren voor basisschoolleerlingen (groep 3) uit de buurt. Woensdagochtend 15 april was eindelijk het moment suprême daar: circus Rainbow kon beginnen.

Onder leiding van docent Erwin Elfrink werden in de afgelopen weken diverse acts bedacht en geoefend. Daarnaast moest de gymzaal worden ‘omgebouwd’ tot een heuse circustent met voldoende zitplaatsen en een grote piste. Afgelopen woensdag was het dan zover: circus Rainbow ging los. Vanaf 9.15 uur begon de gymzaal al flink vol te lopen met ruim 140 basisschoolkinderen van de Noorderborch (Almelo), Aloysius school (Geesteren) en de Herderschee school (Almelo). De volle zaal met super enthousiast publiek liet de zenuwen van de BSM-leerlingen nog sneller door de kelen gieren. Wat vonden ze het spannend, het moment waar ze lang naar uitgezien hadden was aangebroken. Na bijna 10 weken voorbereiding moest alles op zijn plaats vallen. Zo werd er tijdens de voorstelling achter de schermen ontzettend hard gewerkt om de piste elke keer weer op te ruimen en klaar te maken voor de volgende act. Bovendien lag ook de bediening van het licht en geluid in handen van de leerlingen. En wat te denken van de presentatoren, die ervoor zorgden dat elke act duidelijk werd aangekondigd. Kortom, de leerlingen hadden hun handen vol. Desalniettemin verliep de voorstelling vlekkeloos en het jonge publiek genoot zichtbaar van allerlei typische circusacts: van clowns en jongleurs tot verbazingwekkende trampoline kunsten.

Eigen Foto

m_circus